Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Brněnskému basketu vrátil medaile i respekt. Nyní kouč Růžička mění Brno za Maďarsko

Basketbalisté Brna jsou bez trenéra. V klubu skončil po čtyřech letech Lubomír Růžička, který klub dovedl po hubených letech zpět mezi tuzemskou elitu. Trenér s reprezentačními zkušenostmi jihomoravský celek opouští po nevydařeném play off a vyráží za angažmá do zahraniční. Působit bude v maďarské nejvyšší ligy v týmu Zalakeramia ZTE KK.

Sedmatřicetiletý Růžička přišel do Brna v roce 2019 ze Svitav. Tehdy se jednalo o překvapení, jelikož Brno tehdy nepatřilo mezi vyhledávané adresy. S novým lodivodem se ale celek zvedl.  Vzestup korunoval v loňské sezoně, když s mužstvem získal bronzové medaile. Před letošním ročníkem panovaly v klubu velké ambice. Silný kádr, který po nadstavbové části skončil na druhém místě o skóre za Nymburkem, ale zklamal. Vypadl už ve čtvrtfinále s pozdějším vítězem ligy Opavou. Po vyřazení se proto v Brně rozhodli pro změny, po které zatoužil i sám Růžička. Ten vyslyšel volání ze čtvrtého celku maďarské ligy. 

,,Gratulujeme trenérovi Růžičkovi k zahraničnímu angažmá a věříme, že se mu v novém působišti bude dařit minimálně tak jako v Brně, kdy se mu jako hlavnímu trenérovi podařilo vytáhnout tým ze spodních pater tabulky až k medailím a právem získal v této sezoně také oceněni trenér roku v Kooperativa NBL. Jeho nástupce bude zveřejněn v nejbližších dnech,“ zdůvodnil na klubovém webu Roman Marko generální manažer Basketu Brno s tím, že jméno Růžičkova nástupce oznámí klub v následujících dnech.

Růžička tvrdí, že na angažmá ve městě pod Špilberkem bude vzpomínat jen v dobrém. „Bylo pro mě osobně velkou výzvou pokusit se dostat Brno do popředí ligové tabulky. Zdali se nám to podařilo, to ať posoudí druzí. Na roky v Brně budu vzpomínat jen v tom nejlepším. Byla radost sledovat všechny v klubu,  jak denně pracují na celkové struktuře a organizaci klubu. Nemalé díky patří všem hráčům, se kterými byla radost pracovat. Zároveň si nesmírně vážím každého jednoho fanouška. Začínali jsem na univerzitním campuse, kam chodilo sotva 100 platících a odcházím s pocitem, že návštěvnost se zvedala krásnou přímou úměrou, kdy na zápasech play off návštěvy často atakovaly počet 1500 diváků,“ dodal bývalý kouč.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Basket Brno

Štítky Brno, Basketbal, NLB, Přestupy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnskému basketu vrátil medaile i respekt. Nyní kouč Růžička mění Brno za Maďarsko  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.