Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brněnské volejbalistky jdou do boje o titul. Do finále je dotáhl i singl ze Superstar

Tři výhry dělí volejbalistky KP Brno od toho, aby po patnácti letech usedly na trůn ženské volejbalové extraligy. V cestě za titulem stojí Brňankám překvapivě Prostějov, jenž senzačně vyřadil v semifinále mistry z Liberce. První finálový souboj startuje na brněnské palubovce dnes a Brňanky věří, že po konci série bude halou znovu znít oblíbený hit ze Superstar.

V šatně brněnských hráček panuje aktuálně euforie, jakou klub z Králova Pole dlouho nepamatuje. Aby také ne. Brňanky letos vyhrály po šestnácti letech domácí pohár, následně hladce ovládly čtvrtfinálovou sérii s pražským Olympem a v semifinále zvládly nervy drásající bitvu s Olomoucí, kterou porazily 3:2 na zápasy, čímž si po dvanácti letech zajistily vstupenku do extraligového finále. Nyní čeká na tým z jihu Moravy znovu soupeř z Hané, tentokrát Prostějov, který nečekaně proklouzl do závěrečných bojů o medaile díky skalpu mistrovského Liberce.

Emoce po postupu jsou stále velice silné a je to pro náš tým skoro jako sen. Překonali jsme všechna předsezónní očekávání. Prostějov je možná stejným překvapením tohoto ročníku jako my. Ve finále rozhodne podobně jako v semifinálových soubojích bojovnost a soudržnost týmů. Vyhraje ten, kdo bude momentálně lépe nastavený na hřišti a udělá méně chyb,“ popsala Drbně kapitánka královopolských volejbalistek Daniela Digrinová.

Prostějov si věří 

Právě jednadvacetiletá Digrinová hrající na pozici libera patří mezí hlavní tahouny oddílu ze severní části moravské metropole. Spolu s ní mužstvo letos spoléhá třeba na nahrávky Kubánky Eleny Moreno, útočné výpady Magdaleny Bukovské nebo bloky odchovankyně klubu Ely Koulisiani. V Prostějově si sílu týmu Brna dobře uvědomují, na závěrečné duely si ale věří. I když Hanáci skončili po základní části až na pátém místě, tedy o tři místa pod KP.

Královo Pole má letos opravdu výborné mužstvo. V dosavadním průběhu play off jsme ale prokázali, že se momentálně můžeme měřit v české extralize s kýmkoliv. Jsme rozjetí, máme zdravé sebevědomí a zároveň respekt k nadcházejícímu soupeři. Na finále se co nejlépe připravíme, půjdeme do něj znovu na maximum,“ sdělil prostějovský trenér Miroslav Čada.

Příběh nekončí 

Brno se bude v medailových duelech spoléhat především na týmové pojetí hry. „Náš tým je neskutečně motivovaný a neústupný. Ve všech těžkých momentech našel sílu se zvednout, což je naše obrovská devíza,“ připomněl trenér Richard Wiesner čtvrtý zápas semifinále na olomoucké palubovce, v němž Brňanky otočily utkání z 0:2 na 3:2 a odvrátily vyřazení. 

Právě soudržnost je jedna z hlavních zbraní Brna. Dokládá to i nálada týmu při zápasech, při kterých jsou v podání Brňanek k vidění kovbojské tanečky, jimiž se prezentují náhradní hráčky, aby oslavily každý bod spoluhráček. Po konci série pak chtějí slyšet zeleno–bílé volejbalistky vítěznou píseň Příběh nekončí. Právě singl nazpívaný tehdejšími nadějemi pěvecké soutěže Superstar dovedl tým z Královo Pole až do finále, do něhož vstupuje jako mírný favorit. „Příběh nekončí je taková klasika, kterou máme všichni rádi. Doufám, že si zazpíváme i po finále,“ věří Digrinová.

K první zápasu vyběhnu hráčky Brna a Prostějova dnes od 18:00 v hale Vodova. Následně se série hraná na tři vítězná utkání stěhuje na Hanou, kde se hraje v pátek od 17:00. Třetí zápas se odehraje v Brně v neděli od 17:10 před televizními obrazovkami.

Ohodnoť článek

Foto Ivo Stejska/KP Brno

Štítky Brno, KP, Volejbal, Extraliga, volejbalista, finále, Česko Slovenská SuperStar, Prostějov, semifinále, Liberec, Česká volejbalová extraliga mužů, VK Královo Pole, Královo Pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské volejbalistky jdou do boje o titul. Do finále je dotáhl i singl ze Superstar  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.