Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Napodruhé to nevyšlo. Sparta vyhrála 3:0 a srovnala semifinále s Kometou

Hokejisté Sparty porazili ve druhém semifinále play off extraligy Kometu Brno 3:0 a srovnali stav série na 1:1. Domácí o vítězství rozhodli již v první třetině, ve které překonali Marka Čiliaka třikrát. Dvakrát se Sparta prosadila v početní výhodě. Gólman domácích Tomáš Pöpperle udržel poprvé v play off a podvanácté v sezoně čisté konto.

Kouč Sparty Jandač po předchozím nevydařeném utkání udělal změny hned ve třech formacích a tento krok se mu vyplatil. Domácí opět začali náporem, ale tentokrát se dostali i do vedení. Do první velké šance se sice dostal ve 4. minutě brněnský Hruška, ale nájezd na Pöpperleho neproměnil.

V 8. minutě fauloval Miller vysokou hokejkou Rolinka a Kumstát otevřel svojí první brankou v play off skóre. Kapitán Sparty ještě předtím odešel do kabiny na šití, a když se vrátil, vedli domácí již 3:0. O obě branky se postarali obránci. Nejprve zvýšil Krejčík a poté se prosadil v přesilové hře Piskáček.

Na ledě už to v té době ale notně jiskřilo. I kvůli nepřesným verdiktům rozhodčích. Hned dvakrát se do šarvátek zapojil hostující kapitán Čermák, který se jednou popral i s Kumstátem. Útočník domácích si tak připsal takzvaný "hattrick Gordieho Howea", protože v zápase dal gól, na další přihrál a stihl i bitku.

Sparta sice kontrolovala zápas, ale hosté měli ve druhé třetině hned několikrát šanci duel zdramatizovat. Ve 28. minutě trefil dokonce v oslabení Burian tyč; při další přesilovce Pražanů se sám na Pöpperleho řítil Pivko, ale také neuspěl. Podobně dopadl i na začátku třetí části Kováčik, který trefil také jen brankovou konstrukci.

Šance měli ale i domácí, Tomáš Rachůnek však ze strany Čiliaka překonat nedokázal. Pražany to ale mrzet nemuselo, zápas v klidu dovedli do vítězného konce.

Série bude pokračovat v neděli a v pondělí v Brně.

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 3:0 (3:0, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Kumstát (Pech, I. Rachůnek), 16. Krejčík (Přibyl, Forman), 18. Piskáček (Kumstát, J. Hlinka). Rozhodčí: Šindler, Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 11:13. Využití: 2:0. Diváci: 9187. Stav série: 1:1.

Sestavy:

Sparta: Pöpperle - Pilař, Piskáček, Sičák, Krejčík, Philipp, Polášek - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, I. Rachůnek - Forman, Přibyl, Buchtele - Klimek, Simon, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.
Brno: Čiliak - Miller, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, Dlapa - Jakub Svoboda, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - H. Zohorna, Raška, Pivko - Vondráček, Koreis, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Zdroj ČTK

Štítky hokej, kometa brno, kometa, tipsport extraliga, sparta praha, play off, AC Sparta Praha, Marek Čiliak, HC Kometa Brno, Tomáš Pöpperle, semifinále, Tomáš Rachůnek, FC Zbrojovka Brno, Jakub Svoboda, HC Sparta Praha, Gordie Howe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Napodruhé to nevyšlo. Sparta vyhrála 3:0 a srovnala semifinále s Kometou  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.