Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kováčikův gól v prodloužení rozhodl o výhře Komety

První zápas play-out a s Vladimírem Kýhosem na lavičce má Kometa za sebou. Do Brna přijel poslední Chomutov. Po šedesáti minutách hry bylo skóre nerozhodné a zápas dospěl do prodloužení. V jeho závěru Jozef Kováčik rozhodl o tom, že bonusový bod zůstal na jihu Moravy.

Ze začátku prvního zápasu skupiny o udržení bylo na ledě znát, že se jedná o souboj dvou zklamaných týmů. V osmé minutě se prosadili Severočeši. Palinovo nahození od modré čáry šikovně tečoval na brankovišti bojující Karel Hromas a Trvaj už nestihl na změnu dráhy střely zareagovat.

Pouze minuta a osmnáct sekund uplynula z druhé třetiny, když se domácí mohli radovat z vyrovnání stavu. Jednalo se přitom o podobný gól, jako první chomutovský. Žižkovu střelu tečoval v letu Jan Hruška a vyzrál tak na Matúše Kostúra.

Z návratu do vedení se Chomutovští radovali ve dvacáté osmé minutě. Brňané se po vyloučeních Milana Hrušky, Kováčika a Čermáka dostali na dlouho dobu do tří, čehož využil Martin Šagát, který za Trvajova záda dorazil střelu Rutty.

V pokračující dvojnásobné přesilovce se Piráti už neprosadili a Kometa se tak mohla hnát za vyrovnáním.

Povedlo se jí to přesně v čase 36:00. V rámci slovenské spolupráce si Patrik Lušňák narazil kotouč s Róbertem Petrovickým a usměrněním puku k tyčce branky Chomutova rozesmutnil své nedávné spoluhráče.

Třetí třetina mnoho pohledného hokeje nenabídla. Čtyřicet sekund před koncem třetí periody dostala Kometa početní výhodu, využít ji ale tak rychle nedokázala a bylo jasné, že oba týmy získají aspoň bod.

V poslední minutě nastaveného času fauloval David Hruška a Kometa šla do početní výhody čtyř proti třem. Po osmi sekundách se do puku na modré čáře opřel Jozef Kováčik a puk se zastavil až v síti za Kostúrem.

Bonusový bod tak shrábli domácí a o další dva body uskočili třináctému Liberci. Naopak ztráta Pirátů na dvanácté Karlovy Vary o další dva body narostla.

HC Kometa Brno - Piráti Chomutov 3:2p (0:1 2:1 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Hruška J. (Žižka, Svoboda J.), 36. Lušňák (Petrovický), 65. Kováčik (Svoboda J.) - 8. Hromas (Palin), 28. Šagát (Rutta, Macháček). Rozhodčí: Fraňo, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 4641.

Kometa: Trvaj - Kováčik, Malec, Dujsík, Žižka, Švrček, M. Hruška, - H. Zohorna, Čermák, Burian - J. Svoboda, J. Hruška, T. Svoboda - Holec, Petrovický, Lušňák - Erat, Němec. Trenér Vladimír Kýhos.

Chomutov: Kostúr – Mrázek, Bartejs, Palin, Pulpán, Rutta, Stehlík, Macháček – Hruška David, Divíšek, Kubinčák – Seman, Káňa, Ton Karel – Důras, Sikora, Hromas – Zálešák, Hřebejk, Šagát – Chlouba. Trenér Jiří Čelanský.

Napsal David Nekvinda, www.hc-kometa.cz
Foto: Ivo Dostál, www.hc-kometa.cz

Štítky HC Kometa Brno, Piráti Chomutov, play out, hokej, Tipsport extraliga, Jozef Kováčik, Vladimír Kýhos, FC Zbrojovka Brno, Morava, Karel Hromas, Martin Šagát, FC Slovan Liberec, Róbert Petrovický, Patrik Lušňák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kováčikův gól v prodloužení rozhodl o výhře Komety  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.