Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kometa prohrála na nájezdy i na ledě pražské Slavie

Hokejisté Komety Brno podruhé v řadě nastoupili na soupeřově ledě a znovu to byli oni, kdo jako první v utkání skóroval. Stejně ale jako v úterý v Budějovicích dokázali domácí proti Brňanům srovnat a v závěrečných samostatných nájezdech rozhodnout o bodu navíc ve svůj prospěch.

Kometě jednoznačně patřila první třetina. Hned po pár vteřinách hry se do gólovky prokličkoval Jan Hruška, zbavil se i brankáře Furcha, ale útočník Komety poodkrytou klec trefit nedokázal. Další velkou možnost měl v 16. minutě Hynek Zohorna, ani on si brankáře Slavie nepřišel.

Zaslouženého vedení se dočkala Kometa v čase 17:47, když se přihrávka Romana Erata v přečíslení dvou na jednoho odrazila od hole jednoho z domácích obránců za záda bezmocného Furcha.

Druhá třetina sotva začala a Slávia vsítila vyrovnávací gól. Po jednadvaceti sekundách propálil vše od modré čáry Petr Kadlec. V polovině zápasu bylo nařízené ve prospěch Brna trestné střílení, exekuce se ujal Radek dlouhý, který však trefil jen beton slávistického gólmana.

Do třetí části vstoupili lépe hráči z jihomoravské metropole, konkrétně Jakub Svoboda v 45. minutě změřil síly tváří v tvář s Dominikem Furchem, ten však již poněkolikáté v zápase červenobíle podržel a utkání tak rozhodovaly samostatné nájezdy.

V první sérii se za domácí neprosadil Krenželok, za Kometu naopak rozvlnil síťku Vojtěch Němec. Poté byl úspěšným zakončovatelem Vladimír Růžička, na druhé straně přestřelil Erat.

V následujících třech nájezdech byli vždy úspěšní brankáři, o bonusovém druhém bodu nakonec rozhodl druhým úspěšným nájezdem Vladimír Růžička.

HC Slavia Praha - HC Kometa Brno 2:1sn (0:1 1:0 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 21. Kadlec (Micka), rozhodující nájezd Růžička - 18. Erat. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 4500.

HC Slavia Praha: Furch - Kempný, Kadlec, Skokan, Tomica, Kuboš, Vrdlovec, Klhůfek, Kučný, Jelínek, Šenkeřík, Krenželok, Koma, Poletín, Micka, Kolařík, Žejdl, Alinč, Sklenář, Růžička, Stránský. Trenér Vladimír Růžička st.

HC Kometa Brno: Falter - Žižka, Kováčík, Dujsík, Erat, Holec, Čermák, Valach, Zohorna, Svoboda, Burian, Dlouhý, Koreis, Bičánek, Petrovický, Švrček, Němec, Hruška, Svoboda, Malec, Dočekal. Trenér Zdeněk Venera.

Foto: Roman Kantor, www.hc-kometa.cz

Štítky Tipsport extraliga, HC Kometa Brno, HC Slavia Praha, lední hokej, trestné střílení, Vladimír Růžička, SK Dynamo České Budějovice, Roman Erat, Brno, Petr Kadlec, Jakub Svoboda, Hynek Zohorna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa prohrála na nájezdy i na ledě pražské Slavie  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.