Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Kometa oslaví šedesátiny rekordní šálou a pochodem Brnem

Tři dny oslav 60. výročí založení hokejové Komety Brno začnou ve středu dopoledne na náměstí Svobody, odkud se průvod fanoušků s rekordní 60 metrů dlouhou šálou vydá na hrad Špilberk. Oslavy budou rozloženy do tří dnů. Druhé pokračování bude v pátek od 16:00 hodin pestrým doprovodným programem, který vyvrcholí od 19:30 extraligovým utkání Komety s Kladnem.

Oslavy ukončí v sobotu 30. listopadu pokus o rekordní návštěvu na utkání žáků osmých tříd Kometa Brno - Zlín. Diváci budou mít na tento zápas mladíků vstup zdarma. 

Začátek oslav vedení klubu nasměrovalo na 27. listopadu. Tento den přesně před 60 lety sehrála tehdejší Rudá hvězda Brno svůj první domácí zápas.

Středeční první organizovaná akce začne v 10:00 hodin dopoledne. Po srazu na náměstí Svobody bude na průčelí obchodního domu Omega pověšen obří dres Komety. Průvod hokejových příznivců a mladých hráčů se vydá na Špilberk přes historickou část města.

V útrobách hradu bude slavnostně otevřena výstava monitorující historii klubu. Součástí programu bude autogramiáda brněnských hokejových legend. Už od 7:00 hodin ráno dostanou brněnští řidiči na své automobily vlajky Komety. Vedení klubu plánuje rozdat 3000 vlajek a také vyzvalo své příznivce, aby se ve středu oblékli do modrobílé kombinace. Školáci budou soutěžit o nejlepší modrobílou třídu. Vlajky Komety budou viset i na radnicích městských částí, na Špilberku a také v obcích na jižní Moravě, které jsou členy Království Komety.

Oslavy uzavřou v sobotu 30. listopadu po hokejovém utkání žáků dva ohňostroje. Jeden bude odpálen na hradu Špilberk a druhý na nejvyšší české budově AZ Tower, na níž bude pověšena obří šála.

HC Kometa Brno

Štítky Kometa, Brno, hokej, oslava, šedesátiny, 60, HC Kometa Brno, šála, Špilberk, Rytíři Kladno, PSG Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa oslaví šedesátiny rekordní šálou a pochodem Brnem  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.