Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

HC Kometa: Trvaj odchází do Olomouce, Pivko do Pardubic

Zkušený hokejový brankář Jiří Trvaj odchází po pěti letech z Komety Brno a bude působit v Olomouci. V týmu nováčka extraligy vytvoří dvojici s Tomášem Vošvrdou.

"Jsme rádi, že se nám Jirku Trvaje do našeho týmu podařilo dotáhnout. Je to hráč, který má obrovské zkušenosti z extraligy. Myslím, že poté, co odešel Tomáš Halász, vytvoří s Tomášem Vošvrdou vynikající brankářskou dvojici," uvedl generální manažer Erik Fürst na klubovém webu.

Čtyřicetiletý Trvaj má na kontě více než 600 zápasů v extralize za Vítkovice, Znojmo a Brno.

Pivko se vrací do Pardubic

Hokejový útočník Libor Pivko se vrací do Pardubic. S vedením týmu, jehož barvy hájil naposledy v sezoně 2010/11, dnes podepsal smlouvu, jejíž délku klub nezveřejnil. Právě v dresu Východočechů získal před čtyřmi lety čtyřiatřicetiletý hráč svůj jediný titul v extralize.

"Moc se těším. Vracím se tam, kde mám rodinu, a jsem velmi rád, že mohu být zpátky. V Pardubicích jsem zažil nejkrásnější časy v hokejovém životě, posbíral jsem tady kromě zlata i stříbro a bronz. Tady v kabině je vždy správná zdravá parta. Věřím, že ji vytvoříme znova a dotáhneme to co nejvýše," uvedl Pivko pro klubový web.

Opavský odchovanec hrál v minulosti extraligu právě za Opavu, Havířov a Zlín, s nímž získal další bronz. Uplynulou sezonu strávil v Kometě Brno, kde si nepříjemně poranil koleno, ale do sestavy se stihl ještě vrátit a zahrál si i neúspěšné finále proti Zlínu. V sezoně si v 24 zápasech připsal 13 bodů (6+7).

"Hodně si od Libora do nové sezony slibujeme, v play off podával výborné výkony, ty nám dávají garanci, že jsme udělali dobrý krok. Jak dlouhá bude vzájemná spolupráce, bude záležet také na Liborovi," uvedl na adresu juniorského mistra světa z roku 2000 sportovní manažer klubu Dušan Salfický.

V Pardubicích dosud Pivko odehrál 232 extraligových utkání, v nich vstřelil 62 branek a přidal 73 nahrávek. Ročník 2010/11 v Pardubicích zahájil a následně za něj obdržel i bronzovou medaili, přestože ho dohrával v ruském Nižněkamsku. KHL hrál posléze i za Dinamo Minsk. Na kontě má rovněž jeden start v NHL za Nashville ze sezony 2003/04.

Žádné další velké změny v Pardubicích neplánují. "Libor Pivko je poslední velkou rybou v předzávodním období. Určitě mohou nastat změny, ale v tuto chvíli nepracujeme na žádných větších přestupech," uvedl Salfický.

Zdroj ČTK

Štítky hokej, kometa, extraliga, Trvaj, Pivko, přestup, HC Kometa Brno, HC Dynamo Pardubice, Libor Pivko, Jiří Trvaj, HC Olomouc, bronzová medaile, PSG Zlín, Dušan Salfický, HC Vítkovice Ridera, Orli Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

HC Kometa: Trvaj odchází do Olomouce, Pivko do Pardubic  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.