Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brno vyhrálo v Plzni 3:2 a má proti mistrovi mečbol

Hokejisté Brna vyhráli ve středu v pátém utkání čtvrtfinále na ledě Plzně 3:2, ujali se stejným poměrem i vedení v sérii a mají proti úřadujícímu mistrovi mečbol. Vítěznou branku zaznamenal při přesilové hře ve 43. minutě Libor Pivko.

Hosté vstoupili do utkání aktivněji a rychlým napadáním plzeňské rozehrávky si vytvořili šance. Tu největší neproměnil v šesté minutě Hruška, který ani nadvakrát nedokázal z dorážky překonat ležícího Machovského. O dvě minuty později měl gólman Indiánů slabší chvilku a jen se štěstím vyrazil hřbetem lapačky lehké Raškovo bekhendové nahození. Poté domácí zlepšili pohyb a hra se vyrovnala. Čiliaka pořádně prověřil až přesilovkový volej Kratěny ve 13. minutě. Při hře pět na pět ale dominovaly obrany.

V závěru první třetiny putoval na trestnou lavici Burian za vysokou hůl na čtyři minuty, ale hráči Komety dokázali oslabení ubránit. Domácí na začátku prostřední části vystupňovali tlak, ve 24. minutě ale chytil pozorný Čiliak teč Straky a lepší zakončení od modré čáry sjíždějícímu Jiřímu Hanzlíkovi znemožnil faulem Čermák. Z následného trestného střílení ve 27. minutě trefil po povedeném bekhendovém blafáku plzeňský bek jen levou tyč.

Vzápětí se ale na druhé straně v rohu zbavil Tomáš Svoboda kličkou Mozíka a přes signalizovaný nedovolený zákrok Moravčíka v pádu skóroval. Vyrovnání hosty probralo a po polovině utkání během přesilovky vypálil mezi kruhy osamocený Jakub Svoboda jen těsně vedle. Domácí se až příliš tlačili dopředu a ve 34. minutě je mohl potrestat při přečíslení dva na jednoho nepřesně zakončující Pivko. O dvě minuty později už zajistil Brnu vedení 2:1 Vondráček, který před brankou úspěšně tečoval Koreisovo nahození z pravého rohu.

Na začátku třetí třetiny navíc po ideální přihrávce Tomáš Svobody přidal při přesilovce zblízka nekrytý Pivko třetí gól. Domácí zareagovali stažením sestavy na tři útoky a vytvořili si tlak v útočném pásmu. Ve 46. minutě tečoval Kratěna bruslí do sítě nahození Pletky a snížení Indiánů na 2:3 následně potvrdil videorozhodčí. Za chvíli při přečíslení dvou na jednoho zamířil Zohorna jen do lapačky Machovského.

Hosté odolávali spolehlivou obranou plzeňskému náporu a držel je Čiliak, jenž zastavil nebezpečné pokusy Kratěny a Straky. V 59. minutě po závaru v obranném pásmu neskóroval v dobré pozici agilní Kratěna a Kometa přečkala i téměř dvouminutovou power play domácích.

Šesté utkání se hraje v pátek na ledě Komety.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 29. Pletka (Seman, Martin Straka), 46. Kratěna (Pletka) - 27. T. Svoboda (V. Němec, Pivko), 36. Vondráček (Koreis), 43. Pivko (T. Svoboda, V. Němec). Rozhodčí: Hodek, Mikula - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Diváci: 6815. Stav série: 2:3.

Plzeň: Machovský - Jiří Hanzlík, Seman, Slovák, J. Jeřábek, Mozík, Moravčík - Duda, Martin Straka, Pletka - Kratěna, Vlasák, Lev - Indrák, Kašpařík, Schleiss - Dvořák, T. Sýkora, J. Sýkora. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Brno: Čiliak - Miller, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - J. Svoboda, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Zohorna, Raška, Pivko - Vondráček, Koreis, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Zdroj ČTK

Štítky hokej, kometa, sport, plzeň, zprávy, brno, 2014, HC Kometa Brno, HC Škoda Plzeň, Libor Pivko, Tomáš Svoboda, Martin Straka, Jakub Svoboda, Němci, Jiří Hanzlík, Jan Hanzlík, Michal Straka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno vyhrálo v Plzni 3:2 a má proti mistrovi mečbol  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.