Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brněnská Kometa po vydařeném závěru porazila Kladno

Hokejisté Komety Brno zdolali v domácí premiéře ve druhém kole extraligy Kladno 3:1, když rozhodli dvěma góly v závěrečné třetině.

Loňští finalisté extraligy zužitkovali dvě přesilové hry, při nichž se prosadili střelecky obránci Jozef Kováčik a Radim Bičánek, třetí gól přidal Miloslav Hořava z trestného střílení.

Do sestavy Komety se vrátil uzdravený Holec, na marodce ale stále zůstali Němec, Divíšek a Petrovický. Kladno se pokoušelo od úvodních minut o aktivní hru spojenou s důsledným napadáním soupeře po ztrátě kotouče. Stejnou taktiku zvolili Brňané a oba celky spoléhaly na pozornou obranu. Brankáři Trvaj i Chábera si tak dlouho drželi čisté konto.

Oboustranně opatrný hokej hodně připomínal oba vzájemné duely ze základní části minulého ročníku, které byly chudé na branky. Oba duely tehdy vyhrála Kometa 1:0.

Čekání na premiérovou branku na brněnském ledě trvalo 26 minut. Natěšení fanoušci se ale dočkali gólu v domácí síti. Po vyloučeních Dlouhého a následně Malce využilo Kladno 39 sekundovou přesilovku pět na tři. Po akci Patery s Hlaváčem prostřelil brankáře Trvaje Hovorka. Brňané odpověděli o pět minut později, když při přesilovce na tvrdou střelu obránce Kováčika od modré čáry zareagoval brankář Chábera hodně pozdě.

Po vyrovnaných úvodních dvou třetinách se už závěr zápasu odehrál v režii domácího týmu. Útočné dravosti Brňanů čelilo často Kladno jen za cenu faulů. K získání náskoku pomohla domácím přesilovka pět na tři. Stejně jako při prvním gólu se i tentokrát prosadili obránci, na Bičánkovu ránu od modré Chábera nedosáhl.

Náskok svěřence trenéra Zdeňka Venery povzbudil, soupeře dostali pod tlak. V 51. minutě unikl domácí útočník Hořava, kterého při cestě na branku zastavil Macholda jen sražením na led. Trestné střílení zkušený Hořava proměnil blafákem do bekendu. Takticky hrající Kometa už dvougólový náskok udržela.

HC Kometa Brno - Rytíři Kladno 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 31. Kováčik (T. Svoboda, J. Hruška), 49. Bičánek (Žižka, Jakub Svoboda), 51. M. Hořava z trestného střílení - 26. Hovorka (Patera, Hlaváč). Rozhodčí: Jeřábek, Minář - Bryška, Novák. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 7200.

Kometa: Trvaj - Kováčik, Žižka, Švrček, Bičánek, Valach, Malec, Valábik, Krejčiřík - Erat, Čermák, Dlouhý - T. Svoboda, J. Hruška, Jakub Svoboda - Holec, Koreis, M. Hořava - J. Káňa, Dočekal, H. Zohorna. Trenér Zdeněk Venera.

Rytíři Kladno: Chábera - Macholda, Drtina, David Růžička, Černošek, L. Procházka, Piskáček, Majeský, Mocek - Hlaváč, Patera, Obdržálek - Hovorka, Dragoun, M. Látal - Valský, Melka, Eberle - Kuchejda, Kuchler, Dalecký. Trenér Zdeněk Vojta.

Hlasy trenérů

Lubomír Oslizlo (Kometa): „Odehráli jsme velice těžké utkání, premiéra v domácím prostředí nebývá jednoduchá. Soupeř nás nepříjemně napadal, měli jsme problémy s rozehrávkou. O našem vítězství rozhodly přesilovky. Každý bod v úvodu soutěže je dobrý, proto jsme po dvou kolech s plným ziskem spokojeni. Považuji to za důležité, neboť v přípravných zápasech tým tak nevypadal. Dnes jsme nedělali zbytečné věci navíc. Do sestavy se začnou vracet marodi, Petrovický začne s tréninkem v pondělí, Divíšek už by už měl také zapojit do přípravy a obránce Hruška začne příští týden.“

Jiří Kopecký (Kladno): „Dnes jsme hráli špatné utkání. Na krásu se hokej nehraje, rozhodují góly. Do půlky zápasu jsme byli lepší. Paradoxně po vstřelení první branky jsme nechali Brnu iniciativu. Díky přesilovkám se dostalo do vedení a my jsme už na výsledek nestačili zareagovat.“

Zdroj: ČTK
Foto: Roman Kantor, www.hc-kometa.cz

Štítky hokej, kometa, Brno, SK Kladno, HC Kometa Brno, Miloslav Hořava, Jozef Kováčik, Jakub Svoboda, Radim Bičánek, trestné střílení, Rytíři Kladno, Zdeněk Venera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská Kometa po vydařeném závěru porazila Kladno  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.