Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Kometa doma pěti góly smetla Liberec a vede tabulku ligy

Pouhé dva dny vydržela Kometa na druhém místě tabulky. V neděli využila zaváhání Třince na ledě Hradce Králové, pěti góly doma deklasovala Liberec a vyhoupla se na čelo extraligy. Divácky velmi atraktivní utkání mělo přitom dva hlavní hrdiny. Letní posila Martin Zaťovič se v útoku blýskl hattrickem, brněnskou bránu pak uhájil fantastickým výkonem brankář Vejmelka.

Začátek utkání mezi Kometou a Bílými tygry vůbec nenasvědčoval jeho konečnému výsledku. Liberec svtoupil do utkání velmi aktivně, nepustil Kometu k útoku a poctivě zásoboval Vejmelka nebezpečnými projektily. Tlak však nedokázali přetavit v gól, čehož využila Kometa. Haščák našel Zaťoviče, který otevřel svůj dnešní gólový účet krásnou střelou do horního rohu branky - 1:0. O devět minut a přesilové hry na obou stranách později už vedli brněnští o dva góly, když Štencel překonal Lašáka.

Na úspěšnou vlnu z první třetiny navázala Kometa i ve druhém dějství. Necelé tři minuty stačily brněnským, aby si pojistily náskok dalším gólem. A nebyl to nikdo jiný než mladý supertalent Martin Nečas. Následovalo několik dobrých šancí na obou stranách. Akční hokejová pasáž pak skončila boxerským způsobem.

Brněnský mladíček Nečas dostal "naloženo" od protihráče, na což reagoval Martin Erat sestřelením libereckého Jelínka. Bitka se pak rozšířila o Malce s Vlachem a následně i Lakatoše s Káňou. Poslední zmiňovaný zakončil souboj stylově - libereckého soupeře zesměšnil nejhorším způsobem, jaký hokejové bitky znají - přetažením dresu přes hlavu.Všichni aktéři putovali na trestnou.

Ani ne minutu poté se už na tak zaplněnou lavici musel vměstnat čtvrtý hráč. Kometa šanci v podobě přesilovky využila. Zaťovič propálil libereckého brankáře a v DRFG aréně bylo založeno na debakl.

Třetí třetina už nabídla klidnější podívanou. To rozčeřil svým průnikem pět minut před koncem Martin Zaťovič. Jeho fenomenální hattrickovou ránu ocenili diváci čepicemi letícími na led. Skvělý Vejmelkův výkon na druhé straně ledu a zaslouženou nulu však těsně před koncem poskvrnil liberecký Ordoš.

Celkový dojem výprasku to ale nezměnilo. Liberec jede na sever Čech bez bodu a Kometa zcela po zásluze vede ligu o dva body před druhým Třincem.

Štítky Bílí Tygři Liberec, Martin Zaťovič, HC Kometa Brno, HC Oceláři Třinec, FC Hradec Králové, Martin Nečas, Martin Erat, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa doma pěti góly smetla Liberec a vede tabulku ligy  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.