Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Startuje hokejová extraliga. Přijďte prosím na utkání s předstihem

Bez větších změn oproti předchozí sezoně bude v pátek zahájen nový ročník hokejové Tipsport extraligy. Zatímco před rokem si hráči i fanoušci museli zvykat zejména na úpravy v pravidlech, tentokrát je nic podobného nečeká.

Nejvýraznější odlišností bude to, že zápasy play off se budou při mečbolu jednoho z týmů a nejdříve v pátém utkání hrát do rozhodnutí, nebudou tedy končit v případě nerozhodného výsledku samostatnými nájezdy.

"Na základě zkušeností z minulé sezony, kdy hrozilo, že mistra určí nájezdy, jsme se zástupci klubů diskutovali o tom, zda hrát všechny zápasy play off do rozhodnutí, jako je tomu například v KHL nebo NHL. Nakonec jsme se ale dohodli, že se tak stane od pátého zápasu. Aby nikdo nevyhrál (titul) nebo nepostoupil po penaltovém rozstřelu," uvedl ředitel soutěže Josef Řezníček na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Teoreticky o postupujícím mohou samostatné nájezdy rozhodnout jen v případě, že jeden z týmů vyhraje sérii 4:0. Pokud bude stav série nerozhodný 2:2, pátý duel může nájezdy skončit. Novinka platí pro čtvrtfinále, semifinále a finále. Předkolo play off se bude hrát na tři výhry a do rozhodnutí se bude hrát pouze případné páté utkání.

Kometa zahájí s Libercem

Úvodní vhazování extraligové sezóny 2015/2016 se blíží. S Bílými Tygry z Liberce se bude Kometa hrád dnes od 18 hodin. Klub prosí všechny fanoušky, co mají permanentní vstupenky, klubové karty nebo vstupenky, aby přišli na utkání alespoň s dvacetiminutovým předstihem. Před startem utkání je připraven bohatý doprovodný program. Pokud to bude jen trošku možné, měli by být na svých místech už v 17:40 hodin.

Minulý rok vyjela Kometa k prvnímu kolu na liberecký led, odkud přivezla první body po výhře 5:3. Letos bude soupeřem stejný tým, boj o první body se ale uskuteční v jihomoravské metropoli. „Liberec dobře posílil v útoku, Řepík s Birnerem jsou kvalitní hráči do přesilovek, stejně tak Ševc do obrany, ale jinak jsou bez větších změn," analyzuje prvního soupeře trenér Alois Hadamczik.

Zdroj: ČTK, HC Kometa

Štítky Extraliga ledního hokeje, Bílí Tygři Liberec, HC Kometa Brno, National Hockey League, Kontinentální hokejová liga, Josef Řezníček, Alois Hadamczik, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Startuje hokejová extraliga. Přijďte prosím na utkání s předstihem  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.