Počasí dnes15 °C, zítra16 °C
Neděle 27. října 2024  |  Svátek má Šarlota / Zoe
Bez reklam

Na brněnském ledě zvítězil soupeř. Kometa podlehla Hradci Králové 2:3

Hokejisté Hradce Králové zvítězili v 15. kole extraligy v Brně 3:2. Hosté otočili duel ze stavu 1:2 a naplno bodovali pošesté v řadě. Rozhodl gól Radovana Pavlíka ze závěru druhé třetiny.

Ve 4. minutě se po samostatné akci dostal před branku hostů Zbořil, ale bekhendovou střelou si na Škorvánka nepřišel. Zanedlouho usedl na trestnou lavici Marcinko a Hradec dokázal přesilovku za minutu využít. Pavelka vyslal přihrávku na modrou čáru, kde se kotouče ujal Miškář a jeho tečovaná rána zapadla do sítě.

Na vyrovnání se před zaplněnými ochozy nemuselo dlouho čekat. Za dvě minuty se zjevil před bránou Kos, neukvapil se a našel lépe postaveného Rachůnka, jenž svůj 600. duel v nejvyšší soutěži oslavil vyrovnávacím gólem. O 30 vteřin později se prosadili Východočeši, Perretovo zakončení skončilo pod horní tyčí, ale po trenérské výzvě Komety rozhodčí gól odvolali kvůli postavení hráče v brankovišti.

Druhá třetina začala lépe pro Brno. Už po minutě hry si Kometa vytvořila obrovský závar před Škorvánkem a za zalehnutí puku rozhodčí nařídili trestné střílení, které proměnil sedmou brankou v sezoně Zbořil.

Před polovinou utkání bylo znovu srovnáno. Ďalogovi se nepovedlo vytáhnout kotouč z pásma, hosté jeho rozehrávku vystihli a Perret před Postavou napodruhé uspěl. Nadále se hrál svižný a pohledný hokej, Hradec v závěru přitlačil a 62 vteřin před sirénou zakončil souhru s Dmowským přesnou ránou do šibenice Pavlík.

Poslední třetina nabídla vyrovnaný hokej, Mountfield se soustředil na obranu a sem tam vyrazil do přečíslení. Kometa se hnala za vyrovnáním, ale Kollárovu a posléze i Davidsonovu ránu hosté zablokovali. Na druhé straně zahrozil Pour, ale Postava máchl lapačkou do vzduchu včas.

Brňané hráli v závěru přesilovku po faulu Jergla, ale soustavnější nápor si nevytvořili. Kometě nevyšla ani hra bez brankáře a Hradec tak poprvé v sezoně bodoval venku.

HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. T. Rachůnek (Marcinko, Švrček), 21. A. Zbořil z trest. střílení - 7. Miškář (T. Pavelka, Tamáši), 29. Perret (Jergl, McCormack), 39. R. Pavlík (Dmowski, Freibergs). Rozhodčí: Hribik, Obadal - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:1. Diváci: 7241.

Brno: Postava - Ščotka, Davidson, Gulaši, Beaudin, Bartejs, Ďaloga, Švrček - Flek, Cingel, Zaťovič - H. Zohorna, A. Zbořil, K. Pospíšil - T. Rachůnek, Konečný, J. Kos - Říčka, Marcinko, Kollár. Trenér: Pokorný.

Hradec Králové: Škorvánek - Freibergs, Mudrák, Kalina, McCormack, T. Pavelka, Bučko, Pinkas - Perret, Tamáši, Jergl - R. Pavlík, Miškář, Šťastný - A. Novotný, Batna, Pour - P. Moravec, Bunnaman, Dmowski - Štohanzl. Trenér: T. Martinec.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením HC Kometa Brno

Štítky sport, hokej, extraliga, 15. kolo, Brno, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na brněnském ledě zvítězil soupeř. Kometa podlehla Hradci Králové 2:3  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.