Počasí dnes15 °C, zítra15 °C
Sobota 19. října 2024  |  Svátek má Michaela
Bez reklam

Litvínov přerušil sérii porážek, Kometu složil třemi góly ve třetí třetině

Hokejisté Litvínova ukončili v dnešním utkání 12. kola extraligy sérii čtyř porážek, když na domácím ledě zdolali Brno 5:2. O vítězství rozhodli třemi góly v poslední třetině a jsou v čele tabulky o skóre před Pardubicemi. Hosté naopak prohráli po třech vítězstvích za sebou, nepomohl jim ani příspěvek navrátilce Petera Muellera, který si i ve druhém utkání zapsal branku a asistenci. Dres Vervy oblékl po pětizápasové zdravotní pauze lídr Ondřej Kaše a hned bodoval, jeho bratr David dvakrát skóroval a navrch přidal asistenci.

Pro Severočechy zápas začal nešťastně. Už po 89 sekundách ztráceli po trestuhodné chybě útočníka Davida Kašeho. Od mantinelu rozehrával bez ataku soupeře, jenže puk poslal přímo na Muellera. Američan se sám proti Zajíčkovi nemýlil a dal druhý gól ve druhém zápase po svém návratu do Brna.

Opaření domácí se rychle oklepali, na nohy je postavila první přesilová hra. Využil ji kanonýr Koblasa ostrou ranou bez přípravy do horního růžku Krošeljovy branky. Nabuzený Litvínov si vytvořil další šance v podání Pekaře, Maštalířského nebo Davida Kašeho. Svižný hokej bavil, v posledních chvílích úvodní třetiny se v "tutovce" ocitl i brněnský Bartejs, ale zblízka ho vychytal Zajíček.

Ve druhé dvacetiminutovce hra nebyla dlouho tolik učesaná, hluššímu časovému úseku odzvonil chvíli po půlce zápasu domácí Polášek a jeho rána od modré čáry do tyčky brněnské branky. Litvínov otočil stav díky druhé využité početní výhodě, když Ondřej Kaše posunul puk za kruh na McIsaaca, který nekompromisním "golfákem" propálil brankáře Komety. Za dvě minuty bylo ale srovnáno, když puk po Muellerově teči zachytil před brankou Adam Zbořil a z otočky překonal Zajíčka.

V čase 41:00 šli domácí znovu do vedení. David Kaše odčinil svoji hrubku u úvodního gólu Brna, dostal přihrávku před branku a švihem poslal kotouč nad Krošeljovu lapačku. Když puk po Havelkově střele zůstal před brankovištěm a hosté zazmatkovali, uklidil ho Gut do branky a Verva vedla o dva góly. Kometa už nedokázala reagovat ani ve dvou přesilovkách, naopak inkasovala do prázdné branky z hole Davida Kašeho.

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 8. Koblasa (Gut, Zile), 36. McIsaac (O. Kaše, D. Kaše), 41. D. Kaše (Maštalířský), 50. Gut (Havelka, Hlava), 59. D. Kaše - 2. Mueller, 38. A. Zbořil (Bartejs, Ďaloga). Rozhodčí: Pražák, Jaroš - Ondráček, Dědek. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. Diváci: 4775.

Litvínov: Zajíček - Baránek, Zile, McIsaac, Polášek, D. Zeman, Czuczman, Gajdoš - Sandberg, M. Sukeľ, Pekař - O. Kaše, D. Kaše, Maštalířský - Koblasa, Gut, Hlava - Havelka, Jícha, Zygmunt. Trenér: Mlejnek.

Brno: Krošelj - Ščotka, Davidson, Holland, Beaudin, Bartejs, Ďaloga, Gulaši - Flek, Cingel, H. Zohorna - Mueller, A. Zbořil, K. Pospíšil - T. Rachůnek, Konečný, J. Kos - Jedlička, Kollár, Zaťovič. Trenér: Pokorný.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením Komety Brno

Štítky hokej, extraliga, Brno, Kometa, Litvínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Litvínov přerušil sérii porážek, Kometu složil třemi góly ve třetí třetině  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.