Počasí dnes17 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

Brno vyhrálo poprvé v sezóně doma za tři body. Kometa porazila Motor 3:0

Hokejisté Brna zvítězili v dohrávce 9. kola extraligy nad Českými Budějovicemi 3:0 a poprvé v sezoně vyhráli doma s plným bodovým ziskem. Gólově se pod výhru Komety podepsali Adam Zbořil, Andrej Kollár a Jakub Flek, brankář Michal Postava poprvé v kariéře udržel v nejvyšší soutěži čisté konto. Jihočeši padli popáté v řadě a jsou v tabulce i nadále poslední, Brno se posunulo na 9. místo.

Do utkání v domácím dresu ještě nezasáhl americký útočník Peter Mueller, který se do Brna vrací po dvou letech. Do jihomoravské metropole staronová šestatřicetiletá posila dosud přicestovala.

Úvod zápasu prokázal, že produktivita i střílení gólů je dosavadní velkou slabinou obou týmů. Do první vážnější příležitosti se dostal až v 10. minutě hostující Gulaš, jehož střelu z mezikruží zlikvidoval pozorný Postava. Kometa celkem bez problémů ubránila dvě oslabení, ale Kloučka domácí hráči výrazněji neohrozili.

Úroveň duelu zvedl první gól, který vstřelili domácí. Pospíšil našel na pravém kruhu Zbořila a jeho střela prošla pod Kloučkovou rukou do sítě. Hra získala spád, ve 25. minutě mohli Brňané navýšit své vedení, ale za faul na Zohornu neproměnil Zbořil nařízené trestné střílení.

Kometa měla další průběh druhé třetiny pod kontrolou, vytvořila si místy až drtivou převahu, jenže ani velké šance, jakou měl Zohorna, nedokázali Brňané proměnit. Motor útočně zapnul na vyšší obrátky v závěru druhé třetiny, v 35. minutě trefil Pech horní tyč, střely Kondelíka a Štencla lapil pozorný Postava.

V 45. minutě využil Kollár zaváhání jihočeské obrany, jel sám na Kloučka a v pádu propasíroval puk za jeho záda. Jihočeši zvýšili útočnou aktivitu, ale nedařilo se jim vytvářet si výraznější šance. Kometa bránila dobře nejen před vlastním brankářem, ale i ve středním pásmu.

V samotném závěru měly České Budějovice výhodu přesilové hry, navíc odvolaly Kloučka, snížit ale nedokázaly. Naopak Flek pojistil výhru domácích zakončením do prázdné branky. Motor tak venku prohrál i čtvrtý zápas v sezoně.

HC Kometa Brno - Banes Motor České Budějovice 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 22. A. Zbořil (K. Pospíšil, Holland), 45. Kollár (Říčka, Ďaloga), 59. Flek. Rozhodčí: Obadal, Vrba - Blažek, Lederer. Vyloučení: 4:4, navíc Jedlička - Reilly 5 min. Bez využití. Diváci: 5551.

Brno: Postava - Ščotka, Davidson, Holland, Beaudin, Bartejs, Ďaloga, Gulaši - Flek, Cingel, Zaťovič - H. Zohorna, A. Zbořil, K. Pospíšil - Rachůnek, Konečný, Říčka - Jedlička, Kollár, Okál - J. Kos. Trenér: Pokorný.

České Budějovice: Klouček - Vráblík, Štencel, Reilly, Pýcha, Kachyňa, M. Doudera, Cibulka - Gulaš, Kondelík, Kubík - Valský, Pech, O. Kovařčík Olesen, Koláček, F. Přikryl - M. Beránek, Toman, Kašlík. Trenér: Čihák.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ivo Dostál, HC Kometa Brno

Štítky sport, hokej, extraliga, Brno, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno vyhrálo poprvé v sezóně doma za tři body. Kometa porazila Motor 3:0  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.