Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Hokejisté Karlových Varů zdolali Kometu 5:4 v prodloužení

Hokejisté Karlových Varů zdolali v 8. kole extraligy Brno 5:4 v prodloužení. Vítězný gól zaznamenal v čase 62:57 útočník Vít Jiskra. Západočeši bodovali po třech zápasech a opustili poslední místo v tabulce. Dva góly dal Ondřej Beránek, dvakrát se ve vyrovnané bitvě trefil i hostující Marek Ďaloga. Oba dnešní soupeři mají na kontě osm bodů, Energie je zásluhou lepšího skóre desátá.

Po opatrném začátku se poprvé přihlásili hosté. Jejich nečekané přečíslení dvou na jednoho po přihrávce Beuadina zužitkoval přesnou střelou do šibenice Marcinko a svým třetím gólem v sezoně poslal Kometu do vedení.

Domácí Energii stačilo na odpověď 71 vteřin. Podobně zdařilá kombinace prvního útoku Varů skončila přihrávkou Černocha na sedmnáctiletého Čihaře, pro něhož přesná trefa k tyči Postavovy branky znamenala nejen vyrovnání, ale i první extraligovou branku v kariéře.

Další průběh první třetiny nabídl šance na obou stranách, ale domácí Procházka a Černoch, stejně jako hostující Cingel nedokázali překonat gólmany soupeře.

Západočeši dostali možnost otočit vývoj zápasu v přesilové hře, jenže byli rádi, že neinkasovali, neboť Zohorna nájezd v oslabení neproměnil, vychytal ho skvělý Frodl v domácí brance.

V druhé přesilovce Varů na začátku druhé třetiny opět ujel brněnský hráč, Flek po sólu překonal Frodla, ale puk zastavila tyč. Na konci početní výhody se ale prosadil Beránek, který v závaru před brankou dotlačil puk za Postavova záda.

O chvíli později si vybral slabší chvilku jindy spolehlivý Frodl, který neudržel v lapačce Ďalogovo nahození a slovenský obránce tak první trefou v sezoně srovnal stav zápasu.

Nerozhodný stav mohla zvrátit ve svůj prospěch Kometa, ale střely Ďalogy a Marcinka za Frodla nepropadly. Naopak v poslední minutě druhé třetiny skončilo Reunanovo nahození od modré v brněnské síti, sudí po dlouhém zkoumání gól uznali a Vary tak šly do kabin s těsným vedením.

Brnu stačilo k vyrovnání šest minut třetí třetiny. Po levém křídle pláchl Pospšíl, naservíroval před brankou puk ideálně na Fleka a bylo vyrovnáno, Pospíšil si zapsal na své konto šestou asistenci v sezoně.

Začínalo se od nuly. Na vyrovnání mistra světa Fleka odpověděl velmi brzy jeho spoluhráč ze zlatého národního týmu Beránek. Jeho trefu z brankoviště nezvrátila ani trenérská výzva Komety, Brno však dvouminutový trest bez úhony přežilo a vrhlo všechny síly do útoku. Sevřelo Západočechy v jejich obranném pásmu, tlačilo se do předbrankového prostoru. Vyrovnání přišlo po skvělém pasu Pospíšila na Ďalogu, který využil svoji rychlost a po nájezdu překonal Frodla.

Vyrovnaný zápas tak dospěl do prodloužení, v něm se prosadil Jiskra. Vary tak porazily Kometu doma počtvrté za sebou.

Karlovy Vary - Brno 5:4 v prodl. (1:1, 2:1, 1:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Čihař (Černoch, O. Beránek), 23. O. Beránek (Černoch, Reunanen), 40. Reunanen (O. Procházka, T. Redlich), 48. O. Beránek (Mamčins, Plutnar), 63. Jiskra (Gríger, Reunanen) - 9. Marcinko (Beuadin), 25. Ďaloga (K. Pospíšil, Marcinko), 46. Flek (K. Pospíšil), 56. Ďaloga (K. Pospíšil, Marcinko). Rozhodčí: Hribík, Šindel - Ondráček, Štěpánek. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 4233.

Sestavy:

Karlovy Vary: Frodl - Mikyska, Reunanen, D. Moravec, Jaks, Plutnar, Mamčins, Rulík - O. Beránek, Černoch, Čihař - O. Procházka, Gríger, Jiskra - Kofroň, Salsten, Sapoušek - Koffer, Šír, T. Redlich. Trenér: Patera.

Brno: Postava - Beuadin, Ščotka, Švrček, Ďaloga, Gulaši, Bartejs, F. Němec - H. Zohorna, Cingel, Flek - K. Pospíšil, Marcinko, A. Zbořil - Rachůnek, J. Kos, Zaťovič - Říčka, Kollár, Konečný. Trenér: Pokorný.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením HC Kometa Brno

Štítky HC Kometa Brno, hokej, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Karlových Varů zdolali Kometu 5:4 v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.