Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Kometa prohrála moravské derby. Olomouc v Brně zvítězila 4:1

Hokejisté Olomouce otočili v 5. kole extraligy vývoj zápasu v Brně a vyhráli 4:1. Domácí od konce první třetiny vedli po brance Tomáše Marcinka, Hanáci ve druhé třetině skóre srovnali a třemi trefami v závěrečné části rozhodli o tříbodové výhře. Vítězný gól vstřelil Jakub Orsava. Brno prohrálo podruhé za sebou a stále čeká na první body z domácího ledu.

Úvod moravského derby byl hodně opatrný, těžištěm hry se stalo hlavně střední pásmo a boj o něj. Do první šance v zápase se dostal Pospíšil, jehož dva po sobě jdoucí pokusy zlikvidoval Machovský. Hanáci spoléhali na pevnou obranu, domácí gólman Postava si první zákrok připsal až v 9. minutě, ale střela obránce Černého neměla gólové parametry.

Kometa i nadále měla herně navrch, jenže cesta k Machovského brance byla pro její hráče hodně složitá. Změnila to až druhá brněnská přesilová hra na sklonku první třetiny, kdy Pospíšil procpal puk před branku a jeho slovenský krajan Marcinko si zblízka zapsal na své konto první gól sezony.

Olomouc mohla vyrovnat ve 25. minutě, kdy Postava vyrazil Navrátilovu střelu a dorážku poslal Fridrich těsně vedle odkryté branky. Gólu se přesto hosté dočkali, z rychlého a ojedinělého přečíslení ujel brněnské obraně Kunc a blafákem nedal Postavovi šanci.

Vyrovnání jen na chvíli zmírnilo nápor Komety, která se lépe pohybovala a mnohem častěji se cpala do předbrankového prostoru. Horko v něm bylo při dalších dvou domácích přesilovkách, které Hanáci s vypětím sil ubránili a vzhledem k průběhu utkání odcházeli do kabin po druhé třetině s velmi pozitivním výsledkem. Šance Pospíšila na straně jedné a Orsavy na straně druhé se totiž staly kořistí brankářů.

Ve třetím dějství vycházely oba týmy z pevné defenzívy, první skulinku v brněnské našel Orsava, který z pravého křídla propálil Postavu a otočil vývojem utkání ve prospěch hostí. A ze strany Olomouce to nebylo vše. Vedoucí gól je nakopl a brzy poté přidali třetí. Nahodil našel před brankou nekrytého Fridricha, který zařídil Kohoutům dvoubrankové vedení.

Kometa musela vrhnout všechny síly do útoku, s čímž ale soupeř počítal a snažil se vytvořit před Machovským neprostupný val, což se mu povedlo. Brněnští hráči se k vyložené příležitosti nedostali, naopak inkasovali z hole Kohouta do prázdné branky a po duelu s Libercem v prvním kole prohráli i druhé domácí střetnutí sezony.

HC Kometa Brno - HC Olomouc 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 20. Marcinko (K. Pospíšil, Ščotka) - 27. Kunc (T. Černý), 44. Orsava (Škůrek), 48. Fridrich (Nahodil, Ondrušek). 60. Kohout. Rozhodčí: Cabák, Stano - Axman, Blažek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 6624.

Brno: Postava - Ščotka, Bartejs, Holland, Beaudin, Ďaloga, Gulaši - Flek, H. Zohorna, K. Pospíšil - Rachůnek, Cingel, Zaťovič - J. Kos, Marcinko, Konečný - Jedlička, Kollár, Říčka. Trenér: Pokorný.

Olomouc: Machovský - T. Černý, Ondrušek, Řezníček, Sirota, A. Rutar, Rašner, Škůrek - Kohout, Kusko, J. Káňa - Navrátil, Nahodil, Fridrich - Orsava, P. Musil, Kunc - Ministr, Knotek, Anděl. Trenér: Tomajko.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením HC Kometa Brno

Štítky sport, hokej, extraliga, Brno, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa prohrála moravské derby. Olomouc v Brně zvítězila 4:1  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.