Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brno vyhrálo v Liberci a drží čtvrté místo

Hokejisté Brna vyhráli v 51. kole extraligy na ledě Liberce 6:4 a udrželi se na čtvrté místě tabulky zajišťující přímý postup do čtvrtfinále. Bílí Tygři jsou sedmí a čeká je předkolo. Kometa porazila Liberec i počtvrté v sezoně, dvěma góly se na tom podílel útočník Steve Moses. Kapitán hostů Martin Zaťovič vstoupil do Klubu hokejových střelců deníku Sportu.

Lépe do utkání vstoupilo Brno a již ve 2. minutě měl první gólovou příležitost Moses, který najížděl sám na Hrenáka. Liberecký brankář ale jeho bekhendový blafák lapil. Poté mohl do vedení Kometu poslat Okál, jeho střelu však zastavila horní tyč. V 7. minutě utkání už se ale hosté radovali z vedení. Cingel vyhrál vhazování přesně na Zaťoviče a jeho pohotová střela skončila až v síti. Brněnský kapitán vstřelil v součtu extraligy a reprezentace 250. gól.

Bílí Tygři mohli ihned odpovědět, s šancemi Flynna a Rychlovského si ale výborně poradil Furch. Udeřilo tak znovu na druhé straně. Po krásné přihrávce Pospíšila překonal přesunujícího se Hrenáka krajan Kollár. Poté navíc domácí Knot fauloval kolenem Zbořila a rozhodčí jej poslali s pětiminutovým trestem předčasně do kabin. Kometa ale dlouhou početní výhodu nesehrála dobře a neskórovala.

Krátce po ubráněném oslabení navíc Severočeši sami udeřili. Flynnovu střelu v samostatném úniku ještě zastavila levá tyč, odražený kotouč si ale dojel Najman a střelou mezi Furchovy betony snížil. Liberce byl najednou plný led a dostával Kometu pod tlak. Ve 26. minutě pak Najman využil Furchovo zaváhání při rozehrávce a našel volného Rychlovského, který střelou do odkryté branky vyrovnal.

V polovině utkání si ale Moravané vzali své vedení zpět, po Kollárově přihrávce Hrenáka překonal Moses. Vedení Komety ještě mohl navýšit Kollár, Hrenák ho ale v samostatném úniku výborně vychytal. V samém závěru druhé části hráli ještě domácí přesilovou hru, kterou po pěti vteřinách bleskově využili. Po Flynnově přiťuknutí překonal ležícího Furcha Filippi.

Na začátku třetí části mohli jít Liberečtí do vedení, střelu Faška-Rudáše ale zastavila horní tyč. Bílí Tygři pokračovali v tlaku i nadále a Furch měl plné ruce práce se střelami Rychlovského a Flynna. Na opačné straně z ojedinělé akce trefil Pospíšil levou tyč Hrenákovy branky.

Poté dostali Brněnští možnost početní výhody a dokázali ji proměnit. Cingelovu střílenou přihrávku chytře usměrnil za Hrenákova záda Marcinko. Vedení hostů ještě mohl navýšit Flek, z blízka ale Hrenáka nepřekonal. V 54. minutě ale ujel domácí obraně Moses a i když Hrenák jeho první střelu i následnou dorážku chytil, na třetí pokus už byl krátký.

Domácí ale nesložili zbraně a tři minuty před závěrečnou sirénou je dostal zpět na dostřel tvrdou ranou Hawryluk.Vyrovnat ale Severočeši nedokázali, při power play upravil na 6:4 pro Kometu Flek.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Kudrna (Liberec): „Byl to důležitý zápas pro oba týmy. Chtěli jsme do utkání vstoupit lépe, soupeř byl ale v první třetině produktivnější. Ve druhé části jsme přidali a tlačili se hodně do ofenzivy. Myslím si, že jsme po zásluze vyrovnali. Škoda, že jsme poté zase nechali Kometu odskočit do vedení. Ještě před přestávkou jsme ale dokázali vyrovnat a třetí část tak byla kdo s koho. Měli jsme dobrý začátek a vytvořili si brankové příležitosti, ale neproměnili je. Zlomový gól nakonec vstřelil soupeř a dokázal zápas dovést do vítězného konce. Soupeře pro předkolo play off si nevybíráme, v Plzni chceme v neděli vyhrát a uvidíme, kdo na nás vyjde.“

Jaroslav Modrý (Brno): „Byl to divoký zápas. Nám se podařil začátek, dostali jsme se do dvoubrankového vedení. Pak nám ale ublížila dlouhá pětiminutová přesilovka. Hra se nám rozsypala, hráči ztratili disciplínu, pokoru a Liberec následně ukázal svou sílu a vrátil nám to. Ve třetí třetině jsme si pomohli přesilovou hrou pár minut do konce. Zbytek zápasu jsme již ubojovali a navíc nás podržel Dominik Furch v brance.“

Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 4:6 (0:2, 3:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 21. A. Najman (Flynn, Rychlovský), 26. Rychlovský (A. Najman), 40. Filippi (Flynn, Melancon), 57. Hawryluk (A. Najman, Rychlovský) - 7. Zaťovič (Cingel), 11. Kollár (Pospíšil), 30. Moses (Kollár), 52. Marcinko (Cingel, A. Zbořil), 54. Moses (Kollár), 59. Flek (Holland, Cingel). Rozhodčí: Kika, Šindel - Kajínek, Rampír. Vyloučení: 4:6, navíc Knot (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 7286.

Liberec: Hrenák - Melancon, McCoshen, Knot, T. Galvas, Budík, Ivan, Derner - Faško-Rudáš, Filippi, Bulíř - Flynn, A. Najman, Rychlovský - Hawryluk, J. Vlach, Birner - Zachar, Šír, Kelly Klíma. Trenér: Pešán.

Brno: Furch - Gazda, Ďaloga, Holland, Ščotka, Moro, Kaňák, Osburn - Flek, Cingel, Zaťovič - Moses, Kollár, Pospíšil - Kos, Marcinko, Vincour - Kohout, A. Zbořil, Okál. Trenér: Modrý.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky hokej, extraliga, Brno, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno vyhrálo v Liberci a drží čtvrté místo  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.