Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hokejisté Brna vyhráli v Olomouci po nájezdech, které rozhodl Flek

Hokejisté Brna vyhráli v 48. kole extraligy v Olomouci 4:3 po samostatných nájezdech a bodově se dotáhli na čtvrtý Litvínov. Utkání rozhodl v šesté sérii nájezdů Jakub Flek, který dal i první gól zápasu. Hanáci prohráli počtvrté za sebou a v tabulce jsou i nadále desátí.

Kometa vstoupila do utkání aktivně a vytvořila si několik dobrých šancí už v úvodních minutách zápasu. Proti pokusům Marcinka a Ščotky zasáhl brankář Konrád a Okál v samostatném úniku zamířil mimo tři tyče.

Hosté se přesto dočkali úvodní branky, když Konrádovi propadla tvrdá střela Ďalogy a volný puk dorazil za brankovou čáru nejproduktivnější hráč Brna Flek. Olomouc dokázala srovnat během své první přesilové hry, když Sirotovu střelu tečoval mimo Kavanův dosah Nahodil.

Na začátku druhé třetiny využil nepřesnou rozehrávku Komety Bambula a z úhlu nastřelil tyč Kavanovy branky. Olomouc poté nevyužila ani pětiminutovou přesilovou hru po faulu Okála na Černého, během které navíc hrála dvě minuty v pěti proti třem. Nejblíže brance byl nejproduktivnější hráč Navrátil, který zblízka nastřelil horní tyč.

Kometa naopak svoji přesilovou hru využila a dostala se znovu do vedení. Úspěšným střelcem se stal Pospíšil, který usměrnil do sítě tvrdou střelu Cingela z pravé strany. Navýšit brněnské vedení mohl v samostatném úniku Flek, ale Konráda zakončením mezi betony nepřekonal.

Olomouc vyrovnala na začátku třetí třetiny, kdy Navrátilovo nahození na branku usměrnil do sítě Nahodil a vstřelil svoji druhou branku v zápase. Navázat na něj mohl hostující Flek, jenže ani tentokrát neuspěl a trefil jen rameno slovenského brankáře.

Vzápětí navíc Knotek v olomouckém oslabení vybojoval v rohu puk, dostal ho na osu hřiště k Bambulovi, který překonal Kavana a otočil vývoj zápasu na stranu domácích. Hosté však dokázali odpovědět zásluhou Ďalogy, který překonal Konráda střelou mezi betony. Pět vteřin před koncem základní hrací doby dostal puk za Kavanova záda důrazný Knotek, ale rozhodčí gól po kontrole videa neuznali.

V prodloužení mohl rozhodnout v samostatném úniku olomoucký Sirota, ale Kavan proti němu zasáhl. Poté hráli domácí přesilovou hru čtyř proti třem, ve které se znovu předvedl brněnský brankář a puk za svá záda nepustil.

V samostatných nájezdech vstřelila Olomouc tři branky z šesti pokusů, Brno bylo ještě o jeden gól úspěšnější. Rozhodující nájezd proměnil Flek.

Hlasy trenérů po utkání:

Róbert Petrovický (Olomouc): „Po pro nás těžším období jsme na dnešek byli lépe připraveni. Zápas měl náboj, tempo a hrálo se ve výborné atmosféře. Soupeř šel sice do vedení, ale my jsme vyrovnali v přesilové hře. Ve druhé třetině jsme nevyužili velké šance a to nás trochu přibrzdilo. Tyto situace rozhodují nejen o tom konkrétním momentu, ale můžou rozhodnout celý zápas. V přesilových hrách musí létat razantní přihrávky a hlavně musíme více střílet. Úplně nám to nevyšlo a soupeř začal být nebezpečný. Potom už byly šance na obou stranách a soupeř rozhodl v samostatných nájezdech. Zápas měl náboj play off, už se to blíží a je to cítit.“

Jaroslav Modrý (Brno): „Dnes se hrálo pěkné atraktivní utkání ve skvělé atmosféře, které se muselo divákům líbit. Nás v důležitých momentech podržel brankář Kavan a pomohli jsme si speciálními týmy. Zejména jsme výborně ubránili dlouhé oslabení, ale také jsme si pomohli vstřeleným gólem v přesilové hře. Pak jsme sice v závěru udělali fatální chybu, ale ustáli jsme to a gól neplatil. Doufal jsem, že ubráněné oslabení pět na tři zlomí utkání na naši stranu, ale Olomouc je houževnatý a bojovný tým, který se díky svému důrazu dokázal do zápasu ještě vrátit. Ale my jsme se také dokázali vrátit, zavřeli jsme je v pásmu a dokázali jsme vyrovnat pět minut před koncem. Pak jsme rozhodli v penaltách, za dva body jsme rádi.“

HC Olomouc - HC Kometa Brno 3:4 po sam. náj. (1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Nahodil (Sirota, Orsava), 45. Nahodil (Navrátil), 51. Bambula - 7. Flek (Ďaloga, Pospíšil), 33. Pospíšil (Cingel, A. Zbořil), 55. Ďaloga (J. Kos), rozhodující nájezd Flek. Rozhodčí: Hribik, Pilný - J. Svoboda, Hnát. Vyloučení: 4:5, navíc Okál (Brno) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5300.

Olomouc: Konrád - Řezníček, Ondrušek, A. Rutar, Sirota, T. Černý, Švrček, Rašner - Navrátil, Macuh, Kunc - Bambula, Nahodil, Klimek - Kucsera, J. Knotek, Kusko - Orsava, Anděl, Plášek. Trenér: Tomajko.

Brno: Kavan - Gazda, Ďaloga, Holland, Ščotka, Moro, Kaňák, D. Svoboda - Flek, Cingel, Zaťovič - A. Zbořil, Marcinko, Pospíšil - Moses, Kollár, Okál - J. Kos, Ekrt, Vincour. Trenér: Modrý.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky hokej, extraliga, Brno, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Brna vyhráli v Olomouci po nájezdech, které rozhodl Flek  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.