Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vítkovice přehrály Brno, Kometa po sedmi zápasech nebodovala

Hokejisté Vítkovic zdolali v dohrávce 24. kola extraligy Brno 4:0. Gól a asistenci si připsal Marcel Barinka, gólman Lukáš Klimeš vychytal svou pátou nulu v sezoně. Kometa po sedmi utkáních v řadě nezabodovala a nevyužila příležitost vylepšit si postavení v elitní čtyřce.

Domácí opět nastoupili bez svého nejproduktivnějšího hráče Lakatoše, který stejně jako v neděli v Olomouci zůstal mimo sestavu, přesto od začátku tahali za delší konec. Než dosáhli první branky, zahazovali šance. V první části si o gól říkaly dvě situace. V krátkém sledu nejprve Půček v 11. minutě po nezištné Lednického přihrávce minul prázdnou klec a záhy neuspěl ani Fridrich, jehož střelu vyrazil Furch.

Ještě v úvodu druhé části Rihards Bukarts orazítkoval tyčku, ale ve 24. minutě už se Ostravané dočkali. Rychlý kontr zakončil Barinka, který z brankoviště doklepl kotouč za Furcha.

Vítkovice i poté byly nebezpečnější. Dvakrát mohl zvýšit Roberts Bukarts, ale v obou situacích zaváhal a z gólových pozic minul. Až ve 34. minutě se mohla dostat ke slovu i Kometa, po pokusu Okála ale domácí zachránil Klimeš.

A v 38. minutě Vítkovice zasadily soupeři druhý úder: Lednický se po pasu Prčíka uvnitř útočného pásma šikovně zbavil dvou protihráčů a jeho střelu těsně před Furchem ještě tečoval Půček.

Významné zlepšení ze strany hostů nenastalo ani v třetím dějství. I proto, že Flek z ojedinělé možnosti ve 42. minutě vystřelil z otočky pouze do Klimešova betonu. Soupeř ji vzápětí v přesilovce zasadil rozhodující direkt: po ideální křížné přihrávce Zdráhala střílel Claireaux do prázdné brány.

Vítkovice svou dominanci dovršily ještě jedním gólem. Po brněnské chybě ve vlastním pásmu dostal Raskob v 52. minutě od Peterka nabito přímo na osu hřiště a prudkým příklepem nedal Furchovi šanci.

Hrbas mohl v závěru alespoň zmírnit porážku Komety čestným gólem, ale zblízka si dvakrát vylámal zuby na Klimešovi.

HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 24. Barinka (P. Zdráhal), 39. R. Půček (Lednický, Prčík), 45. Claireaux (Barinka, Fridrich), 52. Raskob (Peterek). Rozhodčí: Kika, Mejzlík - Blažek, Ondráček. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: 4197.

Vítkovice: Klimeš - Raskob, Percy, Grman, Mikuš, Prčík, Auvitu, R. Jeřábek - P. Zdráhal, Barinka, Fridrich - Rihards Bukarts, Krieger, Roberts Bukarts - Lednický, Claireaux, R. Půček - M. Přibyl, Chlán, Peterek. Trenér: Trnka.

Brno: D. Furch - Gazda, Ďaloga, Moro, Ščotka, Holland, L. Kaňák, Hrbas - Flek, Cingel, Zaťovič - Ekrt, Kollár, K. Pospíšil - Moses, A. Zbořil, Okál - J. Kos, Marcinko, Vincour. Trenér: Modrý.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky hokej, Kometa, Vítkovice, Brno, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítkovice přehrály Brno, Kometa po sedmi zápasech nebodovala  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.