Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hokejisté Brna po mohutném finiši porazili Hradec Králové 3:2 v prodloužení

Hokejisté Brna porazili ve 40. kole extraligy Hradec Králové 3:2 v prodloužení, přičemž ještě v 57. minutě prohrávali 0:2. Během 53 vteřin skórovali Kristián Pospíšil a Daniel Gazda, obrat dokonal v čase 63:13 Jakub Flek při přesilové hře. Kometa vyhrála doma popáté za sebou, naopak Hradec čeká na tříbodový zisk už devět kol. Východočeši šestkrát za sebou dovedli utkání do prodloužení.

Zápas se rozjel ve vysokém tempu, oba týmy hýřily pohybem, jenže bez průniků do předbrankových prostorů a tudíž bez šancí na úvodní trefu. Ojedinělé pokusy domácího Fleka a hostujícího Pláňka neměly naději.

Kometa, v jejímž dresu si odbyl premiéru kanadský obránce Moro, se štěstím přestála oslabení, v němž Pavelka trefil tyč, už v plném počtu nevyužil přečíslení Holland po akci Kose.

Pět minut před koncem první třetiny chytil Furch střelu Tamášiho, která už směřovala do odkryté svatyně. Utkání bylo následně kvůli problémům s ledovou plochou přerušeno, po předsunuté přestávce se do šance dostal Cingel a především Moses, který ale potvrdil pověst spícího střelce, ve vyložené šanci Laurikainena nepřekonal.

Okamžitá změna stran přinesla další příležitosti Brna, Gazda ale nevyužil chybné rozehrávky hradeckého brankáře, poté neuspěli ani Kohout s Kosem. Do vedení se tak dostal Hradec Králové, po přihrávce Pavelky hledal Perret ještě lépe postaveného spoluhráče a střílenou přihrávku si nešťastně srazil do vlastní branky Ďaloga.

Ve 32. minutě mohl jít Mountfield do dvoubrankového vedení, jenže Estephan neproměnil trestné střílení za faul Osbourna ve vyložené pozici, Furch si s jeho střelou poradil a zlikvidoval ve 35. minutě i nájezd Šťastného.

Na začátku třetí třetiny zmrazil Brňany Eberle, který zpracoval přesnou přihrávku Šťastného a nechytatelně propálil Furcha. Kometa musela přidat především v důrazu a tlaku směrem do branky, v níž předváděl výborné výkony Laurikainen.

Kometa nevyužila jinak herně povedenou přesilovku, ale mohutně finišovala. Nejprve v 57. minutě snížil Pospíšil a za necelou minutu poté střelou od modré vyrovnal Gazda, který si připsal 15. gól v sezoně. Brno bylo na koni, mohlo rozhodnout v závěrečném náporu, který ale Hradec ustál.

V prodloužení dostali domácí možnost hrát přesilovou hru při vyloučení Pláňka a plně ji využili. Kollár našel volného Fleka a jeho dělovka dokonala obrat a přinesla Brnu druhou výhru s Hradcem v sezoně.

HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 3:2 v prodl. (0:0, 0:1, 2:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 57. Pospíšil (Flek), 58. Gazda (Kos, Pospíšil), 64. Flek (Kollár, Gazda) - 27. Perret (T. Pavelka, Eberle), 42. Eberle (Šťastný, Jank) Rozhodčí: Kika, Ondráček - Klouček, Šimánek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 7036.

Brno: Furch - Gazda, Ďaloga, Moro, Ščotka, Osburn, Holland, Kaňák - Flek, Cingel, Zaťovič - A. Zbořil, Marcinko, Pospíšil - Moses, Kollár, Kohout - Kratochvíl, Kos, Okál. Trenér: Modrý.

Hradec Králové: Laurikainen - Blain, Kalina, Pláněk, T. Pavelka, Freibergs, Jank, Marcel - Okuliar, Tamáši, Perret - Jergl, Miškář, R. Pavlík - Eberle, Estephan, Šťastný - Jasper, Pilař, Zachar. Trenér: T. Martinec.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky Sport, hokej, extraliga, 40. kolo, Brno, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Brna po mohutném finiši porazili Hradec Králové 3:2 v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.