Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hokejisté Brna udolali Litvínov 3:1, Severočechy porazili poprvé v sezoně

Hokejisté Brna zdolali v dohrávaném 29. kole extraligy Litvínov 3:1. Severočechy porazili poprvé v sezoně. O své třetí výhře za sebou s plným bodovým ziskem rozhodla Kometa v čase 57:26, kdy se prosadil obránce Jan Ščotka. Brňané se tak posunuli na sedmé místo tabulky před Hradec Králové. Litvínov, který podruhé po sobě nebodoval, zůstal čtvrtý.

Kometa začala utkání velkým náporem a už po dvou minutách mohla jít do vedení, jenže zkušený Marcinko zblízka nepřekonal pozorného Tomka v brance Vervy.

Strážce litvínovského brankoviště si oddechl pouze při neúspěšné přesilovce spoluhráčů, jinak musel během první třetiny čelit velkému tlaku Brna. Tomek vychytal dvakrát Zaťoviče a vzal radost junioru Ekrtovi z prvního extraligového gólu, když lapil jeho nájezd. Po souhře prvního útoku jej překonal až střelou do horního rohu Cingel.

I do druhé třetiny vstoupili domácí s velkou ofenzivní chutí a gól měl na holi Kollár, jenže brzy je zmrazil David Kaše. Jaksem nahozený puk směrem k brance usměrnil litvínovský útočník pohotově za Kavana a svým 11. gólem v sezoně vyrovnal.

Kometu gól zmrazil jen na chvíli, pak se zase vrátila k nápadité hře, které ale chyběla přesná koncovka. Tomkovu branku minul Hrbas, neprosadil se ani Kohout, gólové vyjádření nepřinesly ani dvě přesilové hry. Hosté měli k vedoucí brance blízko až v závěrečných minutách druhé třetiny, Ondřej Kaše a Abdul se však neprosadili.

I ve třetí části se Brno potýkalo s nepřesnou koncovkou, krátce po jejím začátku měl na holi vedoucí gól Kollár, s dorážkou neuspěl ani Moses, ani Kohout, nadále neplodné byly i přesilovky Komety.

I Litvínovští se pokusili strhnout výhru na svoji stranu. Kavan však vychytal jak Demela, tak i v 50. minutě Davida Kašeho. Brno rozhodlo o své zasloužené výhře až dvě a půl minuty před koncem, kdy od modré čáry prostřelil vše před sebou Ščotka. Tři body pak střelou do prázdné branky pojistil kapitán Zaťovič.

Hlasy trenérů

Jiří Otoupalík (Brno): "Podali jsme velice dobrý výkon, výborně jsme bruslili, měli jsme spoustu šancí, celá řada z nich patřila do kategorie vyložených. Tým ale prokázal trpělivost a v posledních třech minutách rozhodl. Je to cenné vítězství, Litvínov byl velmi silný soupeř, ale slavit nebudeme, čekají nás v rychlém sledu další zápasy."

David Kočí (Litvínov): "Soupeř byl dnes jednoznačně lepší, drželi jsme se v zápase zuby nehty a jen výkonem (brankáře) Mateje Tomka jsme mohli do závěru pomýšlet na bod. Ve venkovních utkáních musíme být důslednější a nasazení v nich musí být lepší od všech hráčů."

HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Cingel (Flek, Zaťovič), 58. Ščotka (Gazda, K. Pospíšil), 60. Zaťovič - 22. D. Kaše (Jaks, Hlava). Rozhodčí: Kika, Květoň - Lhotský, Hynek. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 7412.

Brno: Kavan - Gazda, Ďaloga, Osburn, Ščotka, L. Kaňák, Hrbas, D. Svoboda - Flek, Cingel, Zaťovič - A. Zbořil, Marcinko, K. Pospíšil - Moses, Kollár, Kohout - Kratochvíl, Ekrt, Okál. Trenér: Modrý.

Litvínov: M. Tomek - D. Zeman, Baránek, Jaks, Šalda, Demel, Czuczman - Koblasa, T. Urban, A. Kudrna - O. Kaše, D. Kaše, Hlava - Abdul, Kirk, Maštalířský - Havelka, Jurčík, Zygmunt. Trenér: Mlejnek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky Sport, hokej, extraliga, 29. kolo, Brno, Litvínov, FOTO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Brna udolali Litvínov 3:1, Severočechy porazili poprvé v sezoně  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.