Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kometa doma prohrála s pražskou Spartou 2:3

Hokejisté Sparty vyhráli ve 33. kole extraligy v Brně 3:2, Kometu porazili poprvé v sezoně a uhájili vedení v tabulce o bod před Pardubicemi, které ale mají tři zápasy k dobru. Pražané rozhodli třemi brankami v první třetině v rozmezí necelých tří minut, na všech se asistencemi podílel Filip Chlapík. Kometa nenavázala na výhru na Kladně a v tabulce zůstala osmá.

Spartě, která přijela do Brna opět v okleštěné sestavě bez řady nemocných, zraněných a potrestaných hráčů, patřily úvodní minuty, kdy několikrát nebezpečně zaměstnala brankáře Lukeše.

Kometu nakopl v páté minutě Pospíšilův průnik po levé straně, po němž slovenský reprezentant jen těsně minul branku. V osmé minutě se už skóre měnilo. Rychlý útočný výpad zakončil tvrdou střelou pod břevno Ďaloga, který navázal na vítězný gól z minulého kola na Kladně.

Na ledě se rozpoutala velká bitva s řadou střeleckých příležitostí a také s kuriózním vyrovnáním. Lukeš neudržel odražený puk pod svou lapačkou, Horák jej poslal do sítě v momentě, kdy sudí přerušili hru, ale prozkoumání videa platnost gólu potvrdilo. Než se Brno vzpamatovalo, inkasovalo podruhé. Najman našel opět Horáka, jemuž na další branku stačilo pouze 11 vteřin. Tříminutovku domácího zmaru dokončil povedenou střelou Najman a vyhnal z brněnské branky Lukeše.

Vyhrocený duel pak provázela řada šarvátek a vyloučení. V druhé třetině měla mírně navrch Kometa, jenže obrana Pražanů fungovala bezchybně. Střelecké pokusy Kratochvíla, Kollára ani Cingela gólem neskončily, na druhé straně byl blízko hattricku Horák.

Kontaktní branka přišla 13 vteřin před koncem druhé třetiny. Mladý gólman Kavan ubránil závar ve svém brankovišti, aby z následného brejku propálil Kořenáře brněnský kapitán Zaťovič.

Zadělal tak na drama v posledním dějství. V něm Sparta dokázala pečlivou defenzivou tupit ostří brněnského náporu. Ve 47. minutě připravil Cingel ideální střeleckou příležitost Ščotkovi, který ale Kořenáře nepřekonal.

Tlak Komety narůstal, vyrovnání viselo ve vzduchu po akcích Pospíšila a Holíka. Nikdo z domácích hráčů se neprosadil ani při více než dvouminutové power play a Kometa poprvé v sezoně se Spartou nebodovala.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Modrý (Brno): „Blahopřeji soupeři k vítězství v krásné atmosféře, diváci opět dokázali lásku k hokeji. Nás trápí produktivita. Dostali jsme takové lehčí góly, prostě musíme gólmanovi pomoct tím, že proměníme šance. Tohle nás trápí, inkasujeme víc, než dáme. Musíme začít od dobré obrany, dostat se na koně. Dnes jsme to nezvládli."

Pavel Gross (Sparta): „Jsme rádi, že jsme tady vyhráli poté, co jsme s Brnem v sezoně získali jen jeden bod. Dnes to zase nebylo jednoduché, stál proti nám dobře trénovaný tým. V první třetině jsme dali tři rychlé góly po sobě a to nám hrozně pomohlo. Ve druhé třetině jsme hodně ztráceli puky, hrálo se nahoru dolů, škoda inkasovaného gólu těsně před koncem. Musím ale vyzdvihnout tým za bojovnost a za to, jak zápas odmakal. Hodně nám pomohl brankář Kořenář v době brněnského tlaku. Za tři body jsme moc rádi."

HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 2:3 (1:3, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Ďaloga (Flek, Holland), 40. Zaťovič (Cingel, Kratochvíl) - 14. R. Horák (Chlapík), 14. R. Horák (O. Najman, Chlapík), 16. O. Najman (Chlapík, Kempný). Rozhodčí: Obadal, Šír - Axman, Hlavatý. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Brno: Š. Lukeš (16. Kavan) - Osburne, Ščotka, Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga, L. Kaňák - Flek, Cingel, Zaťovič - Kratochvíl, Marcinko, K. Pospíšil - Moses, Kollár, J. Kos - A. Zbořil, Holík, Okál. Trenér: Modrý.

Sparta: Kořenář - Mikliš, Krejčík, T. Tomek, Kempný, Irving, Pavlák - Řepík, Sobotka, P. Kousal - Chlapík, R. Horák, O. Najman - Mužík, Konečný, Buchtele - Hauser, M. Vitouch, Sihvonen. Trenér: Gross.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky sport, hokej, extraliga, Brno, Sparta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa doma prohrála s pražskou Spartou 2:3  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.