Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kometa ukončila sérii proher. V divokém zápase udolala Kladno

Hokejisté Kladna podlehli v utkání 32. kola extraligy Brnu 4:5 v prodloužení. Kometa skórovala jako první, pak ale ztrácela 1:3 a 3:4, přesto utnula sérii pěti porážek. V čase 63:41 rozhodl obránce Marek Ďaloga. Rytíři prohráli šestý z posledních sedmi zápasů. Dva jejich góly vstřelil bek Jake Dotchin, dvě nahrávky zaznamenal hrající majitel Jaromír Jágr.

Úvod byl pro domácí, kteří utnuli ve čtvrtek sérii pěti proher vysokým vítězstvím 8:4 v Liberci, jako ze špatného snu. Už po 24 sekundách se jim totiž dostal za záda Cingel, kličkou se vyhnul Brízgalovi a poslal puk do prázdné branky. Kladenský gólman se navíc při snaze zabránit pohromě zranil a musel přepustit své místo dnešnímu náhradníkovi Bowovi. Vedoucí zásah hostů už neodvrátila ani trenérská výzva Rytířů, následné oslabení ale zvládli.

I v dalším průběhu prvního dějství se hrálo převážně pod taktovkou Jihomoravanů. V deváté minutě pálil z dobré pozice Pospíšil, Bow ho však vychytal. Na druhé straně byl při dorážce blízko vyrovnání Kusý, puk do branky ale uklidit nezvládl. Vzápětí se opřel do puku ihned po vyhraném buly Smoleňák a zazvonil na levou tyčku. Za hosty odpověděl Ďaloga, Bow skvěle zasáhl lapačkou. V 16. minutě zlikvidoval Jekel velkou možnost Kusého.

Ve 24. minutě musel na trestnou lavici Kaňák a pobyl tam jen 29 sekund. Sideroff dokonale využil místa před sebou a z bodu pro vhazování zamířil přesně - 1:1. O dalších 55 sekund později už Kladenští vedli, když se z úhlu opřel naplno do puku Dotchin a nachytal hostujícího gólmana. Na trestnou lavici šel vzápětí Zaťovič a Jekel inkasoval v krátké době potřetí, když ho prostřelil znovu Dotchin. Do hostující branky šel vzápětí Lukeš.

Jakmile se však přehoupla základní doba do své druhé poloviny, přeřadila na vyšší rychlost opět Kometa. Ščotkova rána ve 33. minutě sice skončila jen na tyči, ale Brňané měli vzápětí k dispozici přesilovku, kterou využil dokonale přesnou ranou z kruhu Flek. O 14 sekund později bylo vyrovnáno: Marcinko byl sice za kladenskou brankou vkleče mezi dvěma domácími hráči, přesto dokázal najít Kratochvíla a ten zblízka překonal Bowa. Jen krátce poté zakončoval ve velké šanci Okál - Bow schoval kotouč v lapačce.

Ve třetí části se museli Středočeši obejít bez Dotchina, jenž v prostřední dvacetiminutovce odkulhal z ledu, do obrany se tak z útoku přesunul univerzál Babka. Na konci 46. minuty byl blízko dokonání dalšího dnešního obratu Flek, jeho pokus však zastavila horní tyčka.

Do vedení tak šlo znovu Kladno, a to díky třetí využité přesilovce. Jágr v 56. minutě nabil ideálně Jarůškovi, který se dvě sekundy před koncem Hollandova trestu poprvé v sezoně zapsal mezi střelce. Hned za 51 sekund však odpověděl zblízka Moses a na vyrovnání nic nezměnila ani kontrola sudích u videa.

V prodloužení měl dobrou šanci na rozhodnutí Jarůšek, ale Lukeš byl proti. Vítězný gól pak dal z výpadu po levém křídle Ďaloga. Hostující gólman zaznamenal asistenci.

Rytíři Kladno - HC Kometa Brno 4:5 v prodl. (0:1, 3:2, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 24. Sideroff (Ticháček, Pytlík), 25. Dotchin (Jarůšek, Jágr), 27. Dotchin (Kusý), 56. Jarůšek (Jágr, M. Procházka) - 1. Cingel (Ščotka, L. Kaňák), 35. Flek (Ščotka), 35. Kratochvíl (Marcinko), 57. Moses (Gazda, K. Pospíšil), 64. Ďaloga (Marcinko, Š. Lukeš). Rozhodčí: Hradil, Sýkora - Hynek, Špůr. Vyloučení: 2:4. Využití: 3:1. Diváci: 4683
Kladno: Brízgala (1. Bow) - Dotchin, T. Hejda, Ticháček, Martenet, Veber, Slováček - Kusý, Tralmaks, Sideroff - Jágr, Pytlík, Jarůšek - M. Procházka, Melka, Smoleňák - O. Bláha, Fronk, Babka. Trenér: O. Vejvoda ml.
Brno: Jekel (27. Š. Lukeš) - Ščotka, L. Kaňák, Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga - Flek, Cingel, Zaťovič - Kratochvíl, Marcinko, K. Pospíšil - Moses, Kollár, J. Kos - A. Zbořil, Holík, Okál. Trenér: Modrý.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Mareš / Rytíři Kladno

Štítky Brno, Kometa, Extraliga, Kladno

Kometa ukončila sérii proher. V divokém zápase udolala Kladno  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.