Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kometa zapsala třetí porážku v řadě. Nestačila na Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 28. kole extraligy Brno 3:2 v prodloužení a uspěli ve druhém z posledních tří zápasů. Vždy ale získali dva body. Utkání rozhodl v čase 63:56 útočník Vít Jiskra, který asistoval u obou branek domácích. Kometa si připsala třetí porážku za sebou.

První velkou příležitost v úvodní třetině si v 10. minutě vytvořil hostující Flek, jeho samostatný únik ale Frodl zlikvidoval pravým betonem. Kometa měl převahu a dostala se i do vedení. Pohotovou dorážkou se o to zasloužil Kos.

Domácí ale dokázali rychle odpovědět. V 17. minutě byli krátce po sobě vyloučení Kollár a Holland a Energii se naskytla příležitost hrát 95 vteřin v pěti proti třem. Dvojnásobnou početní výhodu využil dorážkou v předbrankovém prostoru Procházka. Karlovarští navíc využili i pokračující klasickou přesilovku. V čase 19:59 je posunul do vedení Gríger.

Rovněž i ve druhé třetině, do které domácí nastoupili již bez zraněných Procházky a Zetterberga, pokračoval útočný a atraktivní hokej. Hned v úvodu byl blízko k vyrovnávací brance Kos, ale nedokázal nadvakrát procedit puk pod betony karlovarského gólmana.

V polovině základní hrací doby měl na druhé straně příležitost k navýšení vedení Energie Redlich, ale jeho tečovaná střela skončila jen na tyči branky juniora Kavana, který v extralize chytal poprvé v kariéře. Na druhé straně na Frodla nevyzrál Zaťovič.

Snaha a tlak Brna ve třetí dvacetiminutovce vyústila ve vyrovnávací branku ve 45. minutě, kdy po chybě karlovarských obránců na útočné modré čáře při vlastní přesilové hře ujel Jakub Flek a vyrovnal. Nezastavil jej ani faul domácích.

Hosté mohli ještě v téže minutě opět otočit vývoj zápasu, ale Kollár, který nastoupil poprvé od 1. kola, v dalším brejku v pokračujícím oslabení Frodla nepřekonal. Třetí gól nedokázali po přečíslení dva na jednoho přidat ani Flek se Zaťovičem.

Zápas se tak dostal do prodloužení, ve kterém se prosadil Jiskra a zajistil výhru pro domácí.

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 3:2 v prodl. (2:1, 0:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 17. O. Procházka (Gríger, Jiskra), 20. Gríger (O. Procházka, Jiskra), 64. Jiskra (Redlich, Bartejs) - 16. J. Kos (Ďaloga, Vincour), 45. Flek. Rozhodčí: Ondráček, Jaroš - Gerát, Hnát. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3315.
Karlovy Vary: Frodl - Huttula, Plutnar, Stříteský, Havlín, Bartejs, Pulpán, A. Rulík - Kangasniemi, Gríger, Rachůnek - O. Beránek, Černoch, Hladonik - O. Procházka, Jiskra, Zetterberg - Kofroň, R. Přikryl, Redlich. Trenér: Bruk.
Brno: Kavan - Gazda, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Lintuniemi, Kaňák - Moses, Cingel, Pospíšil - Flek, Kollár, Zaťovič - J. Kos, Marcinko, Vincour - Kohout, Zbořil, Okál. Trenér: Modrý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jakub Knap

Štítky Kometa, Extraliga, Karlovy Vary, Výsledky

Kometa zapsala třetí porážku v řadě. Nestačila na Karlovy Vary  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.