Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hokejisté Brna se radují z další výhry. Doma po boji zdolali trápící se Boleslav

Bojovné utkání nabídlo sedmnácté kolo hokejové extraligy, v němž brněnská Kometa vyzvala na domácím ledě Mladou Boleslav. Brňané po obratu soupeře nakonec zdolali 2:1 a oplatili mu prohru z úvodu ligy. Středočechům k bodovému zisku nepomohla ani změna trenéra. Připsali si čtvrtou prohru v řadě a jsou poslední v tabulce. Naopak Brno drží pátou pozici.

Středočechy dnes na brněnském ledě vedl asistent Václav Pletka s koučem dorostu Martinem Škaloudem. Stejná dvojice se postaví na střídačku i v neděli v Karlových Varech. Od pondělka tým převezme jako hlavní kouč Richard Král.

Hosté začali nebojácně, aktivním napadáním znemožňovali Brnu rozvinout kombinační hru. I proto se domácí dostali do prvního náznaku šance až po desíti minutách, ovšem Ďaloga s Pospíšilem neuspěli.

Mladoboleslavští sice nevyužili přesilovou hru, při níž mohl naopak skórovat v oslabení po sólu Flek, ale vedoucího gólu se dočkali. Novotný u své branky přenechal puk obránci Osburnovi, který své sólo přes celé hřiště zakončil přesnou střelou do šibenice Furchovy branky.

Brno po první přestávce zvýšilo obrátky, lépe bruslilo a ovládlo dění na ledové ploše. Jenže s průnikem před Novotného to měli hráči Komety složitější, neboť Bruslaři výborně bránili a usnadnili tak svému brankáři práci.

Kometa tak vyrovnala až ve své silné disciplíně, kterou jsou přesilové hry. Po zdařilé kombinaci Mosese a Ščotky se našel Cingel skulinu mezi Novotného betony a vstřelil svůj pátý gól v sezoně.

Hra Komety se zklidnila a zpřesnila, o vedoucí gól se pak postaral za brankou důrazný Flek, který našel Holíka, jenž procpal zblízka puk do sítě a bodoval tak v pátém zápase za sebou.

Hosté ve 44. minutě sice vyrovnali v přesilové hře, když se trefil Lantoši. Po prvním přezkoumání na popud brankového sudího byl gól nejprve uznán, ale po trenérské výzvě Brna za jiný přestupek odvolán.

Kometě mohla o jednobrankové vedení přijít v 50. minutě, ale Stránský netrefil z metru odkrytou Furchovu svatyni. Nicméně to byl signál ke zvýšenému ofenzivnímu úsilí Středočechů. Domácí ale byli na nápor připraveni, na modré čáře vytvořili těžko prostupnou hráz a prakticky nepustili hosty do šance.

HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 33. Cingel (Moses, Ščotka), 36. Holík (Flek, Ďaloga) - 16. Osburn (F. Novotný). Rozhodčí: Vrba, Květoň - Zíka, Rampír.
Brno: Furch - Lintuniemi, Ščotka, Holland, Kučeřík, Gazda, Ďaloga, Kaňák - Moses, Cingel, Pospíšil - Kos, Marcinko, Kohout - Flek, Holík, Zaťovič - Kratochvíl, Vincour, Okál. Trenér: Modrý.
Mladá Boleslav: F. Novotný - Osburn, Pyrochta, R. Jeřábek, Jánošík, Pláněk, Bernad, Štibingr - J. Stránský, Závora, Dvořáček - Lantoši, Malát, Skalický - Půček, Fořt, Rohdin - Šmerha, Kulda, Malínek. Trenér: Pletka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vít Golda

Štítky Brno, Kometa, Extraliga, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Brna se radují z další výhry. Doma po boji zdolali trápící se Boleslav  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.