Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Fanoušci Komety si uřízli ostudu. Po zápase napadli příznivce Olomouce

Nepříjemnou dohru měl nedělní souboj mezi hokejovou Kometou a hostující Olomoucí. Domácí sice zvítězili v prodloužení 3:2 a připsali si další body do extraligové tabulky. Kaňkou vydařeného večera bylo ale chování brněnských fanoušků, kteří po utkání naběhli na příznivce Hanáků. Konflikt uhasil až příjezd policie.

Vyhrocené moravské derby se odehrálo v neděli na brněnské ledové ploše, kam zavítala v devátém kole extraligy Olomouc. Dramatický duel, jenž dospěl až do prodloužení, nakonec uzmuli Brňané, když rozhodli v prodloužení trefou obránce Ščotky. Euforií napumpování fanoušci modrobílé šlechty, ale oslavy přehnali. 

Po zápase se pustili do příznivců Mory Konflikt, jenž se odehrál ještě v útrobách haly, byl natolik vypjatý, že jej nezvládli sekuriťáci. Na místo proto spěchala hlídka městské i státní policie, jež rozvášněný dav zklidnila. 

„Společnými silami se jim podařilo obě skupiny fanoušků oddělit. Hned poté pořadatelé hlídkám ukázali tři muže, kteří prý vyprovokovali atak a v napadání byli nejaktivnější. Jednadvacetiletý Brňan a sedmatřicetiletý Olomoučan se v přítomnosti strážníků uklidnili a dbali pokynů hlídek,“ sdělila mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná

I přes zásah pracovníků v uniformách napětí definitně neopadlo. Zvláště devatenáctiletý fanda jihomoravského celku stále neměl dost. V hrubém chování pokračoval a stále podnikal útočné výpady, které namířil i proti strážníkům. Ti si ale na manýry výrostka nebyli zvědaví. „Skončil v poutech. Všechny tři agresory si od strážníků převzali republikoví policisté k dalšímu služebnímu opatření,“ dodala Pokorná. 

Redakce Drbny žádala o vyjádření také hokejovou Kometu. Mluvčí Komety ale na telefonáty do doby uzávěrky textu nereagoval. 

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Eger

Štítky Brno, Kometa, Olomouc, Napadení, Fanoušci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Antonín Kania

....a kde není v této podělané době bordel !!

Středa, 11. října 2023, 10:55Odpovědět

Mira Glőckner

Blbečci

Úterý, 10. října 2023, 13:35Odpovědět

Fanoušci Komety si uřízli ostudu. Po zápase napadli příznivce Olomouce  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.