Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kometa díky hattricku Fleka zlomila sérii proher. Doma zdolala České Budějovice

Hokejisté brněnské Komety po čtyřech prohrách zabrali. V domácím utkání jednačtyřicátého kola extraligy zdolali konkurenta v tabulce z Českých Budějovic 5:2. Na výhře domácích se podílel třemi brankami útočník Jakub Flek. Brno se díky vítězství posunulo na desáté místo. Motor klesl na třináctou příčku a na poslední Kladno má náskok pouhých čtyř bodů.

Kometa, v jejímž prvním útoku hrála čerstvá posila Zdeněk Okál, se dostala ve 3. minutě velmi lacino do vedení, když ze středního pásma Hrbasem nahozený puk neudržel Hrachovina v lapačce a brněnský obránce si tak připsal svůj první gól v sezoně.Domácí tuto psychickou výhodu nevyužili. Navýšit vedení mohli Pospíšil, Šalé i Horký, ale českobudějovický gólman výbornými zákroky odčinil svoji chybu při inkasovaném gólu. Nájezd Gulaše na druhé straně ještě gólem Jihočechů neskončil, až ve 14. minutě se o vyrovnání postaral tvrdou střelou z mezikruží Vondrka.

I úvod druhé třetiny vyšel Brnu na výbornou. Rychlou rozehrávku Furcha posunul Kollár na rychlíka Fleka, který po nájezdu z levého křídla prostřelil Hrachovinu. Stejný hráč měl na hokejce třetí gól, stejně jako byl blízko vyrovnání Percy, jehož na poslední chvíli odzbrojil Kučeřík. Ve 33. minutě přežila Kometa závar před vlastní brankou, při následném brejku byl faulován Pospíšil, který však nařízené trestné střílení neproměnil.Dvougólový náskok mohli Kometě zajistit kapitán Zaťovič a Okál, ale prosadil se až opět Flek, který obral před brankou o puk nedůrazného Hovorku a poslal jej za záda Hrachoviny.

Stav po dvou třetinách velel Brnu dobře bránit a nepustit Motor ke kontaktnímu gólu. Ten vstřelil v 51. minutě Doležal v přesilové hře, ale po 14 vteřinách vrátil Pospíšil alespoň dílčí klid na brněnské hokejky, když z pravého křídla prostřelil Hrachovinu. Brno zodpovědnou hrou v závěru eliminovalo tlak hostí a v poslední minutě svůj výborný výkon korunoval Flek svým třetím gólem v zápase, kterým pojistil vydřenou výhru svého týmu. Brno porazilo Jihočechy na domácím ledě i podruhé v této sezoně.

HC Kometa Brno - HC Motor České Budějovice 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Hrbas (Ščotka, Kollár), 22. Flek (Kollár, D. Furch), 39. Flek, 51. K. Pospíšil (Kollár, Flek), 60. Flek (K. Pospíšil) - 14. Vondrka (Pech, Gulaš), 51. Z. Doležal (M. Hanzl, Percy). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Axman, Lederer. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 5258.
Brno: D. Furch - Kundrátek, Ďaloga, Hrbas, Ščotka, Holland, Kučeřík - Horký, Holík, Okál - K. Pospíšil, Kollár, Flek - Koblížek, A. Zbořil, Zaťovič - Šalé, Strömberg, I. Sedláček. Trenér: P. Martinec.
České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Percy, Šenkeřík, Hovorka, Bindulis, Kachyňa - Gulaš, Pech, Vondrka - Valský, M. Hanzl, Dzierkals - Z. Doležal, M. Toman, Strnad - V. Tomeček, Koláček, Karabáček. Trenér: Čermák.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Golda

Štítky Brno, Kometa, Extraliga, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa díky hattricku Fleka zlomila sérii proher. Doma zdolala České Budějovice  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.