Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kometa vsadila na slovenského brankáře Tomka, přichází také Roth a Hasčák

Hokejisté brněnské Komety budou v příštím ročníku spoléhat na slovenského brankáře Mateje Tomka, jenž nahradí dosavadní jedničku týmu Karla Vejmelku, který odešel do zámoří. Modrobílý dres v nadcházející sezoně oblékne také obránce Vladimír Roth nebo útočník Marcel Hasčák, jenž už v minulosti v Brně působil.

Kometa řešila intenzivně obsazení brankářského postu v posledních několika dnech poté, co oznámil odchod do Arizony Vejmelka. 

Kometa přišla o brankářskou jedničku, Vejmelka zkusí štěstí v Arizoně

Hokejová Kometa se v příští sezoně nebude spoléhat na brankáře Karla Vejmelku. Čtyřiadvacetiletý rodák z Třebíče podepsal roční kontrakt v zámoří s týmem Arizona Coyotes, informoval o tom web CapFriendy. V případě působení v hlavním týmu si...

 Spekulovalo se například o angažování Dominika Furcha nebo Júlia Hudáčka. Nakonec volba padla na třiadvacetiletého rodáka z Bratislavy, jenž naposledy působil ve finské nejvyšší soutěži za Saipu Lappeenranta a Kalpu Kuopio. Celkem ve Finsku odchytal 23 zápasů s průměrem 2.13 obdržených branek na zápas. Značné zkušenosti posbíral 1,91 metrů vysoký gólman v nižších zámořských soutěží, kde se snažil probojovat do prvního týmu Philadelphie, která jej v roce 2015 draftovala ve třetím kole na 90. pozici.   

Hovořili jsme s několika brankáři a domluvili jsme se s Matejem Tomkem, který je ve výborném věku, má mezinárodní zkušenosti. Chytal v zámoří, nebo ve Finsku. Máme na něj velmi dobré reference, navíc se dobře zná s našim koučem gólmanů. Matěj má zároveň výborné parametry, měří 191 cm. Je i v kádru slovenského národního týmu. S Lukášem Klimešem vytvoří stabilní brankářskou dvojici,“ popsal na webu Komety hlavní trenér týmu Jiří Kalous.

Zkušenosti do útoku i obrany

Kromě Tomka oznámil jihomoravský celek i další posily. Obranu vyztuží zkušený obránce Vladimír Roth, jenž v minulosti nastupoval ve Slavii, Českých Budějovicích nebo Třinci. Naposledy hrál ve švýcarském Lausanne, kde si v jedenácti zápasech připsal tři body za asistence. V Brně se očekává, že vypomůže v přesilových hrách, v nichž po odchodu Ondřeje Němce či Petra Zámorského chybí ofenzivní bek hrající napravo. Aktuálně je jediným pravákem v týmu Kanaďan Rhett Holland. Vláďu Rotha znám velmi dobře ze Slavie a Třince. Je to pravák a velice konstruktivní bek, který má výbornou rozehrávku a čtení hry. Určitě vhodně doplní naši defenzivu a můžeme ho využívat i na přesilovky. Jeho zkušenosti se budou hodit," popsal kouč Kalous.

Třetím hráčem, jenž Brnu v příští sezoně pomůže, je útočník čtyřiatřicetiletý Marcel Hasčák, který se vrací do známého prostředí. Na jihu Moravy působil v obou mistrovských sezonách – 2016/2017 a 2017/2018. Po odchodu z Komety odešel na dva ročníky do Košic. Poslední rok odehrál za Poprad, ve kterém posbíral v 48 duelech celkem 69 bodů (38+31).

„Je to špičkový a zkušený hráč, který umí šance nejen připravit, ale zároveň je i proměnit. Takového útočníka jsme do týmu potřebovali a hodně na něj co se týče produktivity spoléháme. Vláďu Rotha znám velmi dobře ze Slavie a Třince. Je to pravák a velice konstruktivní bek, který má výbornou rozehrávku a čtení hry. Určitě vhodně doplní naši defenzivu a můžeme ho využívat i na přesilovky. Jeho zkušenosti se budou hodit,“ uvádí Kalous.

Kometa už dříve oznámila příchody obránce Ďalogy a útočníků Pavlíka, Malleta nebo Dočekala. 

Kometa hlásí první posily. Přichází Ďaloga, Pavlík nebo Mallet

Hokejové kluby v Česku začaly s prvním květnovým dnem oficiálně zveřejňovat změny v kádru. Posily odtajnila fanouškům také hokejová Kometa, kterou doplní ofenzivní obránce Marek Ďaloga nebo šikovný útočník Radovan Pavlík. Návrat hlásí také bývalí...

Ohodnoť článek

Foto Saipa.fi

Štítky Kometa, Hokej, Extraliga, Brno, Tomek, Hasčák, Roth, Vladimír Roth, Matej Tomek, HC Kometa Brno, Karel Vejmelka, HC Slavia Praha, HC Oceláři Třinec, Jiří Kalous, Finsko, Arizona Coyotes, HC Slovan Bratislava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa vsadila na slovenského brankáře Tomka, přichází také Roth a Hasčák  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.