Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Kometa doma nemilosrdně rozstřílela Spartu sedmi góly a zajistila si play off

Předposlední kolo základní části extraligy nabídlo v brněnské DRFG areně střeleckou podívanou. Především v první třetině se děly velké věci. Kometa čtyřmi góly určila ráz utkání a bavila se dobrým hokejem a akcemi. Sparta sice vysoké manko dokázala lehce stahovat, ale na produktivní Brno neměla protizbraň. Kometa se tak dočkala tří bodů, sedmi brankami vyrovnala nejvyšší letošní výhru a zajistila si přímý postup do čtvrtfinále.

Letos počtrnácté vyprodaná DRFG arena viděla v první třetině velké věci. Kometa rozsápala svého pražského soupeře 4:0 a k tomu měla i další velké šance. Ale vezmeme to postupně. Běžela třeti minuta a Brňané měli k dispozici přesilovou hru. Navrátilec do sestavy Peter Mueller si najel na své obvyklé místo a poslal navšívenku Matěji Machovského - 1:0.

Na začátku třinácté minuty bylo v Brně ještě veseleji. Kapitán Leoš Čermák dostal hromadu prostoru a měl čas si rozmyslet, kam pošle puk. Nasměroval ho přesně k levé tyči - 2:0.

Demolice brněnského rivala pokračovala i nadále. Ve 14. minutě poslal Hruška krásnou přihrávku přes celé hřiště na Jakuba Orsavu a tomu se povedlo v plné rychlosti překonat Machovského - 3:0. Kometa jasně ovládala hru, Sparta nevěděla kam dřív skočit a ještě mohla děkovat svému brankáři, který pochytal tutovky Dočekala a Zaťoviče. Kouč Krupp si vzal oddechový čas, jenže ani to nepomohlo. Na vlastní modré se chopil puku Tomáš Vondráček a jeho přesná rána do pravého víka vyhnala Machovského z brány - 4:0. Neuvěřitelná první třetina tak skončila jasně pro moravský tým.

Ve druhé třetině se hra srovnala, Sparta začala aktivněji a ve 24. minutě se dočkala branky. Lukáš Pech si najel mezi kruhy a pěknou střelou do šibenice nedal Vejmelkovi šanci - 4:1. Hosté dál zlobili a především v přesilovce byli nebezpeční, brněnský gólman společně s obranou dokázal odolat. A ba co víc, v polovině utkání popáté udeřit. Po Hruškou čiště vyhraném buly se k puku dostal Jakub Orsava a přízemní střelou mezi betony překonal Sedláčka - 5:1.

O pár chvil později seděl na trestné domácí Köhler a Pražané trestali. Po zblokované ráně veterány Hlinky se odražený kotouč dostal k Andreji Kudrnovi, který bezpečně dopravil touš do sítě - 5:2. Utkání bohaté na branky se divákům muselo líbit. Stále to nebylo vše a Brňané si chtěli zlepšovat statistiky. Počtvrté během čtyř zápasů se to povedlo Martinu Dočekalovi, který zůstal sám před Sedláčkem a s přehledem zakončil - 6:2.

Třetí část hry se v prvních minutách často kouskovala, rozhodčí na obou stranách rozdělovali tresty. Sparta dostala po podrážení Köhlera možnost přesilovky a podruhé v utkání ji využila. Od modré napřáhl bek Tomáš Pavelka a jeho dělovka nedala Vejmelkovi šanci - 6:3. Pražané chtěli s výsledkem něco udělat, jenže Kometa vždy když bylo potřeba, dokázala přepnout na vyšší stupeň. Hruška svou třetí asistencí v zápase našel krásně před bránou najetého Tomáše Malce a jeho dorážka potvrdila definitivní podobu výsledku na konečných 7:3.

Foto Kometa Brno, Jiří Grulich | Zdroj Kometa Brno

Štítky kometa, sparta, výhra, play off, AC Sparta Praha, FC Zbrojovka Brno, DRFG, Matěj Machovský, Brno, Martin Dočekal, Peter Mueller, Leoš Čermák, Tomáš Malec, Andrej Kudrna

VIDEO/GÓLY: Kometa doma nemilosrdně rozstřílela Spartu sedmi góly a zajistila si play off  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.