Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zbrojovka v poháru vyřadila na penalty Slavii a je v semifinále

Fotbalisté Brna postoupili do semifinále Poháru České pošty. Zbrojovka v domácí čtvrtfinálové odvetě sice podlehla Slavií 0:1, která po gólu Milana Škody smazala manko z úvodního utkání, ale na penalty zvítězili 5:4 svěřenci Václava Kotala. Rozhodující pokutový kop proměnil Jiří Skalák. Brno se v semifinále utká s lepším z dvojice Plzeň - Jihlava.

První poločas příliš pohledného fotbalu nenabídl. Brňané byli aktivnější, měli mírnou územní převahu, ale k ohrožení brankáře Černého se nedostávali. Zahrozili pouze dvakrát, poprvé hned v úvodu zápasu, kdy Šislerovu nedůraznou střelu stačil Černý chytit. Po půlhodině se po kostrbaté kombinaci domácích útočníků dostal míč ke Kerestešovi, který přízemní střelou těsně minul. Slavia se dostávala nejdále k hranici velkého čtverce, na brněnskou branku nevystřelila.

I po změně stran si udržovali domácí fotbalisté převahu, "sešívaní" spoléhali jen na jednoduché protiútoky. Po jednom z nich v 51. minutě nevyužil chybu stoperů Zbrojovky Gecov. Po sólovém úniku se pokusil přehodit brankáře Doležala, ale ten jeho záměr vystihl. Na druhé straně o postupu Brna ještě nerozhodl Skalák, jemuž Necid skluzem na poslední chvíli ukopnul míč. O deset minut později zachránil Slavii brankář Černý, který po rohovém kopu reflexivně vyrazil hlavičku stopera Koštála.

Slavia se dočkala branky až v 79. minutě. Juhar rozehrál přímý kop přesně na Škodu a ten hlavou překonal Doležala. V závěrečném náporu se už Brňanům nepodařilo vyrovnat. V penaltovém rozstřelu za moravské mužstvo uspěli Zavadil, Šisler, Keresteš, Markovič i Skalák. Na straně Slavie skórovali Necid, Gecov, Hrubý a Nitrianský a selhal pouze Juhar.

Zbrojovka Brno - Slavia Praha 0:1 (0:0), na pen. 5:4

Branka: 79. Škoda. Rozhodující pen. Skalák. Rozhodčí: Proske - Nádvorník, Vysloužil. ŽK: Keresteš - Gecov. Diváci: 2031. První zápas: 1:0, postoupilo Brno.

Sestavy:
Brno: Doležal - Schuster, Košťál, Pernica, Keresteš - Malík (64. Buchta), Zavadil, Šisler, Hyčka (87. Lutonský)- Kroupa (63. Markovič), Skalák. Trenér: Kotal.

Slavia: Černý - Dostál, Gecov, Neves, Nitrianský - Hrubý - Juhar, Lička (27. Škoda), Zmrhal (90. Čonka), Prošek (75. Vyhnal) - Necid. Trenér: Pastoor.

Zdroj ČTK

Štítky zbrojovka, pohár, slavia praha, slavia, slavie, čtvrtfinále, HC Slavia Praha, semifinále, HC Kometa Brno, Jiří Skalák, HC Škoda Plzeň, Václav Kotal, FC Vysočina Jihlava, Česká pošta, Milan Škoda, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka v poháru vyřadila na penalty Slavii a je v semifinále  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.