Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sérii šesti porážek Zbrojovka prolomila proti Znojmu

V 9. kole fotbalové Gambrinus ligy Zbrojovka Brno v jihomoravském derby porazila Znojmo 2:0. Domácí premiéra se tak trenérovi Kotalovi zdařila a Brněnští prolomili dlouhou sérii šesti ligových porážek v řadě. Po zápase dvou týmů, které hrají své domácí zápasy na stejném stadionu, se Zbrojovka posunula na 13. místo. Znojmo zůstává poslední.

První poločas nabídl zajímavý fotbal a diváci se rozhodně nenudili. Kouč Kotal domácí fotbalisty zřejmě nabádal k častému zakončení a Brněnští jeho pokyn plnili do puntíku. Vidět byl zejména Glaser, který zkoušel střílet ze všech pozic. Po jedné z jeho střel se v 16. minutě sápal k dorážce Markovič, avšak míč mu ideálně nesedl a znojemský brankář Drobisz si s jeho zakončením poradil. Ve 25. minutě domácí udeřili po standardní situaci, kterou brilantně zahrál aktivní Glaser přímo na hlavu Paška, pro něhož nebyl problém uklidit míč do sítě - 1:0. Hosté si do poločasu mnoho šancí nevytvořili. Při té největší v závěru poločasu Heinz vysunul do samostatného úniku Oklešťáka, ten ale mířil mimo bránu Hladkého.

I do druhého poločasu vstoupily oba týmy velice aktivně. Nejdříve domácí Hladký vychytal ve vyložené šanci hostujícího Helíska, následné přečíslení dva na jednoho na druhé straně se pak Glaser rozhodl řešit střelou a nezvolil správně. V 54. minutě Zbrojovka udeřila podruhé. Frejlach ze třiceti metrů napřáhl ke střele, která i díky teči jednoho z hostujících obránců skončila až v síti Drobisze. Druhý gól vyburcoval k aktivitě domácí fanoušky, kteří byli od té doby hodně slyšet. V 69. minutě si ve vápně udělal prostor ke střele domácí Skalák, jeho pokus však brankář Drobisz lapil. Znojmo se snažilo o vstřelení kontaktní branky, jeho příležitosti ale končily v jistých rukavicích Hladkého. Zbytek zápasu už si Brno zkušeně pohlídalo a na konci se mohlo radovat ze zasloužené výhry 2:0.

FC Zbrojovka Brno - 1. SC Znojmo FK 2:0 (1:0)
branky: 25. Pašek, 54. Frejlach
ŽK: 37. Markovič - 35. Reljič
Diváci: 4381
Rozhodčí: Paták

Sestavy:

FC Zbrojovka Brno: Hladký – Pernica (C), Buchta, Schuster, Janotka – Pašek (71. Přerovský), Glaser (83. Hyčka), Fischer, Frejlach – Skalák, Markovič (82. Kroupa).

1. SC Znojmo FK: Drobisz – Jonov (C), Hnaníček (74. Hrošovský), Odehnal, Mudra – Cihlář, Helísek (46. Crnkić), Lacko, Okleštěk – Heinz (56. Nepožitek), Reljić.

Autor: Jan Štěrbák

Štítky Zbrojovka, fotbal, Znojmo, derby, Orli Znojmo, FC Zbrojovka Brno, 1. česká fotbalová liga, HC Kometa Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sérii šesti porážek Zbrojovka prolomila proti Znojmu  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.