Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlava doma porazila Brno, Rada slaví sté ligové vítězství

Fotbalisté Jihlavy ve 27. kole první ligy doma porazili Brno 2:1 a definitivně si tak zajistili záchranu v nejvyšší soutěži. Vysočina vedla po gólu Harby, Brno v touze protáhnout sérii pěti zápasů v řadě bez porážky srovnalo brankou Fischera, ale po změně stran rozhodl vlastním gólem Schuster. Trenér Jihlavy Petr Rada se tak dočkal jubilejního stého ligového vítězství.

Domácí tým, který už tři zápasy nepoznal radost z vítězství, začal na výbornou. Už v osmé minutě totiž posadil centrem ze strany Masopust míč na hlavu Harby, který poslal Jihlavu do vedení. Aktuálně nejlepší střelec klubu zaznamenal už svou dvanáctou branku v sezoně.

Jenže z hubeného náskoku se domácí tým neradoval dlouho. Zbrojovka, která v předchozích dvou duelech v krajské metropoli Vysočiny vyšla vždy gólově naprázdno, prolomila střeleckou nemohoucnost v sedmadvacáté minutě utkání, kdy se zpoza vápna nádhernou střelou prosadil Fischer.

Vysočina mohla strhnout podruhé v zápase vedení na svou stranu těsně před přestávkou po rohovém kopu Vaculíka. Kučerovu střelu gólman Brna vyrazil k jednomu z domácích hráčů, ale jeho dorážku na brankové čáře likvidoval jeden z hostujících obránců.

Po přestávce už se ale Jihlava vedení přece jen ujala. Kučera dostal na levé straně prostor ke střílenému centru, který si v třiapadesáté minutě srazil do vlastní branky hlavičkující Schuster. Nešťastník Brna mohl svou chybu napravit po hodině hry po Hanušově zaváhání, ale jihlavský gólman si s jeho dorážkou po slabě vyboxovaném centrovaném balónu poradil.

V osmašedesáté minutě chyboval stoper Šourek, na branku Jihlavy postupoval sám Skalák, který zkoušel Hanuše přelobovat, ale míč skončil v rukavicích brankáře. Definitivní pojistku výhře Jihlavy mohl dát kapitán Vaculík šest minut před koncem ale z hranice vápna trefil pouze levou tyč hostující branky. Jihlava se však už ubránila.

Petr Rada (trenér Jihlavy): "Vstoupili jsme dobře do zápasu, kdy jsme brzy vedli. Asi k nám jezdí hostující týmy střílet góly měsíce, protože Fischer trefil krásný gól. Myslím ale, že jsme mohli i za stavu 1:1 rozhodnout, kdy po hlavičce Kučery mohl před přestávkou dát gól Jungr. Měli jsme po přestávce hodně šancí, ale nedokázali jsme je proměnit. Brno bylo nepříjemné, prakticky hrálo na čtyři vysoké útočníky. Myslím si ale, že soupeř to uskákal. Soupeři jsme v druhé půli jsme nabídli jen jednu šanci, po podklouznutí Šourka, ale gólman Hanuš potvrdil, že má formu, a opět nás dnes podržel. Mé sté vítězství? To mě vůbec nezajímá. Pro mě je důležité, že jsme se zachránili."

Václav Kotal (trenér Brna): "Před zápasem bylo jasné, že vítěz tohoto utkání už se prakticky v lize zachrání. Tomu ostatně odpovídala i naše příprava na toto utkání. Věděli jsme, že Jihlava je silná v začátcích utkání. Bohužel jsme nezvládli jak začátek prvního, tak i druhého poločasu, kdy jsme pokaždé inkasovali. Zbytečně jsme sami sebe dostali pod tlak špatnou rozehrávkou, Jihlava toho dokázala využít. Vlastní gól? Musím se na to podívat na videu, teprve pak to budu schopen vyhodnotit, jestli to byla neobratnost hráče."

27. kolo první fotbalové ligy:

Vysočina Jihlava - Zbrojovka Brno 2:1 (1:1)

Branky: 8. Harba, 53. vlastní Schuster - 27. Fischer. Rozhodčí: Lerch - Blažej, Mokrusch. ŽK: Kučera - Skalák, Buchta. Diváci: 3249.

Jihlava: Hanuš - T. Marek, Šourek, Krejčí, Vepřek - Masopust (77. Kukoľ), Jánoš (82. Karlík), Kučera, Jungr (89. Přeučil), Vaculík - Harba. Trenér: Rada.

Brno: Doležal - Buchta, Pernica, Schuster, Keresteš - Janotka, Šisler, Zavadil, Fischer (81. Košťál), Skalák (75. Kunc) - Pašek (75. Kroupa). Trenér: Kotal.

Zdroj ČTK

Štítky fotbal, zbrojovka brno, jihlava, zprávy, brno, 2014, sport, FC Vysočina Jihlava, HC Kometa Brno, Petr Rada, vlastní gól, Václav Kotal, FC Zbrojovka Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava doma porazila Brno, Rada slaví sté ligové vítězství  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.