Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zbrojovka potřebuje nutně zabrat. Chce přerušit sérii proher a potěšit fandy

Ve výsledkové krizi se aktuálně nachází jeden z favoritů na postup do první ligy. Brněnská Zbrojovka nejprve ztratila derby s Vyškovem a minulý týden dvakrát prohrála s Opavou, která Brnu sebrala jak body, tak i pohárové ambice. Brněnští nyní doufají, že šňůru proher přeruší doma proti Příbramí, aby udrželi kontakt s čelem tabulky a užili ve větším poklidu reprezentační pauzu.

Body ani radost v posledních týdnech nepřináší fandům jihomoravského celku svěřenci Luďka Klusáčka. Tým, jenž trápí rozsáhlá marodka, v posledních dvou týdnech tápe a vzdálil se čelu tabulky, na němž se aktuálně vyhřívá s 24 body Vyškov, kterému těsně dýchá na záda o bod horší Dukla. Umazat pětibodovou ztrátu na lídra se pokusí Brňané v pátek proti nevyzpytatelné Příbrami. Středočeši, kteří loni boj o první ligu ztratili až v baráži, se navíc po rozpačitém startu do soutěže těší znamenité formě. Třikrát v řadě vyhráli a bodový příděl vyhlíží i na jihu Moravy. 

„Mají teď šňůru zápasů, kdy hrají dobře a dokáží to podpořit výsledky. Je to vyzrálý tým, kterému dodává řád zkušený Hušbauer. My se ale musíme dívat především na sebe, doma jsme poztráceli už spoustu bodů a další ztrátu si nesmíme dovolit. Chceme být lepší, předvádět lepší výkony a udělat radost divákům. Věřím, že nám pomohou a že budeme působit jako tým, který si jde pro výhru," řekl před zápasem na klubovém webu asistent trenéra Tomáš Polách, kterému dělá starosti stále početný brněnský lazaret. 

Brněnské karty a lazaret 

Po utkání s Vyškovem se zranil kapitán Jakub Šural, dlouhodobě mimo je obránce Nový a stoprocentně fit nebyl donedávna ani střelec Řezníček, jenž do utkání v Opavě zasáhl pouze jako střídající hráč. Domácí se v pátek na stadionu v Srbské ulici musejí obejít také bez vykartovaného Jambora, Potočného a Kronuse.  

„Situace je lepší v tom, že po tom náročném týdnu se kluci dávají dohromady a trénujeme ve vyšším počtu. Věřím, že dokážeme nachystat takovou sestavu, která bude schopna zápas zvládnout k plné spokojenosti nás i fanoušků," dodal Polách, jehož mužstvo po utkání čeká dvoutýdenní reprezentační pauza.  

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook/FCZ Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Druhá liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

pořádně trénovat, ne jen na polovině hřiště, pak když mají hrát přes celé hřiště jsou z toho vedle

Pondělí, 9. října 2023, 10:32Odpovědět

leo podstanický

Co tak změnit ten militaristický název? Třeba na LGBrno

Pátek, 6. října 2023, 13:55Odpovědět

Zbrojovka potřebuje nutně zabrat. Chce přerušit sérii proher a potěšit fandy  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.