Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Africká posila pro Zbrojovku. Do Brna přichází zkušený záložník Mara

Fotbalisté brněnské Zbrojovky mají novou posilu. Do kádru ambiciozního druholigového celku přichází guinejský záložník Kamso Mara, který naposledy působil v Liberci. Osmadvacetiletý hráč se zkušenostmi z evropských pohárů i reprezentace se upsal klubu na rok.

Mara v minulosti oblékal dres Vlašimi, Jihlavy nebo Liberce, kde sehrál i devět zápasů v Evropské lize. V posledních dnech trénoval v Brně. Nyní je jasné, že může naskočit i do zápasů a pomoci Zbrojovce k lepšímu umístění v tabulce. Fotbalista dostal smlouvu na rok i s možností roční opce. 

„Jsem šťastný a do Brna se těším, je to ambiciózní klub s jasným cílem. Mluvil jsem s trenérem, vím, že hlavním cílem je návrat do první ligy. Rád bych k tomu pomohl svým dílem,“ uvedl Mara po podpisu na klubovém webu.

Od afrického hráče, který má na kontě třináct startů za reprezentaci  očekávají v Brně především zlepšení hry ve středu hřiště. „Jsme rádi, že se nám povedlo tento přestup dotáhnout. V Kamsovi jsme získali zkušeného záložníka do středu pole, který je schopen zastat defenzivní úkoly a přidat i nadstavbu směrem do útočné fáze. A zároveň je schopen nám okamžitě pomoci," popsal transfer sportovní manažer Zbrojovka Zdeněk Psotka.

Zbrojovka doufá, že držitel téměr stovky ligových startů a deseti branek, do týmu rychle zapadne. Plus vidí v tom, že se Mara několika hráči Brna osobně zná z předchozích klubů. V jednom dresu se potkal s Romanem Potočným, Tomášem Smejkalem nebo Martinem Novým. 

„Vybavuji si i zápasy v Brně nebo proti Zbrojovce. V životě jsem neproměnil snad jen dvě penalty a jednu z nich proti Brnu, kdy ji chytil Berkovec,“ zavzpomínal Mara na střetnutí s Brňany, kteří jsou aktuálně na páté příčce druhé ligy. V pátek je čeká šestý zápas sezony, když se představí na hřišti sparťanského béčka.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Slovan Liberec

Štítky Brno, Zbrojovka, Přestupy, Afrika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Africká posila pro Zbrojovku. Do Brna přichází zkušený záložník Mara  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.