Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Bílý balet zbrojí. Fotbalový Vyškov ulovil nové zahraniční posily i brankáře Slavie

, aktualizováno 9. srpna 2023, 9:20

Fotbalový Vyškov hlásí změny v kádru. Mužstvo jednoho z hlavních aspirantů na postup do nejvyšší soutěže a aktuálně druhý celek druhé ligy si pořídil nové hráče, které opět lovil v zahraničí. Tým doplnil francouzský stoper Kessy Coulibaly, záložník z Rovníkové Guinei Santiago Eneme Bocari nebo slavistický brankář Jan Stejskal.

Vyškov prožívá vydařený start do nového ročníku druhé ligy. Tým Jana Kameníka třikrát zvítězil a naposledy na poslední chvíli vyválčil bod z hřiště nevyzpytatelné Vlašimi. Mužstvo i přes úspěšný vstup do soutěže nezakrňuje a ještě více zbrojí. Do jihomoravského celku, jemuž fandové přezdívají bílý balet, dorazily dvě nové akvizice.

Od čerstvých přírůstků si ve Vyškově hodně slibují. Očekávání mají zejména od Santiaga Eneme Bocari, což je střední záložník se zkušenostmi z nižších francouzských soutěží. Dvaadvacetiletý středopolař si zahrál v rezervě Nantes i oblékl dres Rovníkové Guinei. V uplynulé sezone se podíval i na lavičku při zápase Ligue 1.

„Santiago přináší zkušenosti z přední francouzské organizace FC Nantes. Je součástí národního týmu Rovníkové Guinei, reprezentoval svou zemi na posledním Africkém poháru národů (AFCON) a věříme, že oblékne reprezentační dres i na AFCON 2024. Slibujeme si od něj zkušenost v kombinaci s tvrdou prací a odhodláním uspět,“ uvedl na klubovém webu k přesunu Alexandre Morfaw ze skupiny Rainbow, která klub z okresního města na jižní Moravě vlastní.

Dalším novicem v kabině MFK je dvacetiletý stoper, který celou dosavadní kariéru strávil ve Francii. Naposledy odváděl výkony sezóny v týmu FC Sochaux-Montbéliard B. Předtím působil v rezervě Toulouse. „Kessy je stoper s dobrou výškou, slušně hraje hlavou, prezentuje se solidně směrem do rozehrávky. Čas nám ukáže, jak bude schopen se adaptovat na druhou ligu. První ostrý test ho čeká ve středu proti Hodonínu,“ dodal k příchodu Coulibalyho kouč Jan Kameník.

Ve stejný den oznámil fotbalový klub i další posilu. Mezi tři tyče se postaví šestadvacetiletý brankář Jan Stejskal, který má zkušenosti se zápasy první ligy. Odchovanec pražské kopané přichází na půlroční hostování. 

„Spolupráce se Slavií ohledně brankářského postu pokračuje a po vydařeném angažmá Tondy Kinského přichází další jejich kmenový brankář do našich řad. Jednání nebyla jednoduchá, ale podařilo se vše dotáhnout do úspěšného konce,“ řekl generální manažer MFK Zbyněk Zbořil.

Češi jdou pryč

Naopak kopačky si z šatny Vyškova odnáší čeští fotbalisté. Klub se rozloučil s Danem Jamborem a Karlem Jarošem. Oba hráči přestoupili do třetiligového Blanska. Jaroš oblékl bílý dres Vyškovanů v 28 případech, nasázel čtyři branky a nastupoval i ve F:NL. Dan Jambor naskočil do 31 utkáních a dal dvě branky.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MFK Vyškov

Štítky Vyškov, Přestupy, Druhá liga, FNL, Ambice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Rada

Množství zahraničních hráčů v našich klubech je SKANDÁLNÍ!

Středa, 9. srpna 2023, 07:26Odpovědět

Bílý balet zbrojí. Fotbalový Vyškov ulovil nové zahraniční posily i brankáře Slavie  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.