Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zavolejte Zbrojovku, křičeli fandové Brna na hráče. Bezpohlavní výkon, uznal kouč po prohře

Pískot a nadávky naštvaných fanoušků si vysloužili fotbalisté brněnské Zbrojovky po domácím výkonu s Duklou Praha. Brňané Pražanům ve šlágru druhé ligy podlehli 0:2 a nejen, že neskórovali, ale ani nevystřeli na branku. Skleslí hráči v čele s koučem po zápase uznávali, že předvedenou hrou si přízeň ochozů nezískají.

Fotbaloví fanoušci Brna jsou zvyklí na ledasco. V posledních letech podporují z nedůstojného stadionu v Srbské ulici na ambice skoupé mužstvo, které neustále pendluje mezi první a druhou ligou. Před startem nové sezony druhé nejvyšší soutěže, kam tým po roce znovu zahučel, se zdálo, že se blíží lepší zítřky. Noví investoři vyhlásili útok na okamžitý postup a také oznámili, že místo v týmu je pouze pro „nasrané“ válečníky. Jenže realita je zatím taková, že aspirant favorit má po třech kolech čtyři body za remízu s Vlašimí, šťastnou výhru v Olomouci a naposledy prohru s Duklou. Po zápase si tak hráči vyslechli skandování tři tisíc lidí, kteří se dožadovali návratu Zbrojovky. 

„Hráli jsme bezpohlavní, sterilní fotbal, za celé utkání jsme nevystřelili na bránu, což je doma tristní. Fotbal se rozhoduje v posledních třetinách hřiště a tam nám dnes chybělo víc odvahy a kreativity. Dukla nás ztrestala a závěr byl spíš křeč,“ soukal se sebe na po zápasové tiskovce kouč Luděk Klusáček a pokračoval. 

 „Těmito výkony si fanoušky na svou stranu nezískáme, to nejde. Oceňuji, že chodí ve velkém počtu, i v Olomouci byli ve vysokém čísle, je teď zkrátka na nás, abychom výsledky a výkony ukázali, že stojí za to chodit a fandit. Pro úspěch musíme zkrátka udělat víc. Kopeme trestňák, než někdo dojde pro balon, než se rozehraje. V tomto musíme divákům ukázat víc,“ uznal Klusáček, který věří, že dojde k posílení kádru.

V kabině jsme naštvaní 

Ani hráči se po utkání neschovávali. Po závěrečném hvizdu přišli divákům za podporu poděkovat i přesto, že na jejich hlavy pršely nadávky. „Šli jsme jim poděkovat za podporu. To je fotbal, když se daří, je to pozitivnější, když ne, zasloužíme si od lidí vynadat, to je normální a v pohodě. Pořád jsem věřil, že to otočme, ale když netrefíme kasu. Štve nás to všechny, kdybyste viděli v kabině, jak jsou všichni nasraní,“ řekl záložník Roman Potočný, jenž patří k hlavním posilám Brna. 

Cesta na jih Čech

Pro Zbrojovku navíc může být po tomto týdnu ještě hůř. Mužstvo zajíždí hned v sobotu do Tábora, kde na ně po nepohodlné cestě čekají domácí fotbalisté, kteří jsou zatím v lize stoprocentní. Naposledy si Jihočeši zastříleli v Chrudimi, kterou skolili 3:0. „Je to šance hned odčinit nezdar,“ věří kouč Klusáček, jenž před sezonou nahradil ve funkci šéfa lavičky Martina Haška.

Fotbalové Brno jednou vystoupá na vrchol, sní noví bossové Zbrojovky

Velkou revoluci chystá brněnská Zbrojovka, která po letech panování Václava Bartoňka mění vlastnickou strukturu. Druholigový klub touží s novými šéfy po okamžitém návratu mezi elitu, razantních organizačních změnách, novém stadionu a postupně...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FCZ Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Fanoušci, Dukla, Druhá liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ladislav Harvánek

A jaký je rozdíl mezi neskórováním a nevstřelením branky? Rád bych si doplnil mezery ve vzdělání.

Pátek, 4. srpna 2023, 08:13Odpovědět

Zavolejte Zbrojovku, křičeli fandové Brna na hráče. Bezpohlavní výkon, uznal kouč po prohře  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.