Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zbrojovku potáhne zpět mezi elitu kapitán Řezníček. Rány ze sestupu zhojil čas, tvrdí

Jeden z nejtěžších momentů kariéry prožil fotbalový útočník Jakub Řezníček, který loni sestoupil se Zbrojovkou do druhé ligy. Pětatřicetiletý střelec odmítl nabídky z první ligy, vyčistil si hlavu na dovolené a doufá, že příští rok bude Brno znovu prvoligové.

Bývalý hráč Teplic, Plzně či belgického Lokerenu prožil loni z osobního hlediska výtečnou sezonu. Vstřelil devatenáct branek a do poslední chvíle vedl tabulku střelců, ze které ho sesadil až slavistický útočník Jurečka. Jenže góly by kapitán Brňanů s klidem vyměnil za to, aby se Zbrojovka udržela v první lize, což se zvláště kvůli zpackanému jaru nepodařilo. Brno se tak po roce mezi smetánkou znovu pakovalo do druhé ligy, do níž parta okolo Řezníčka vstoupí dnes domácím zápasem proti Vlašimi. 

„Každé zklamání časem přebolí. Nezbývá nám nic jiného než tvrdou prací loňský sestup odčinit a postoupit. Jiný cíl ani nemůžeme mít,“ tvrdí jedna z největších hvězd druhé ligy, o kterou byl mezi prvoligovými kluby v létě velký zájem. Pro Brno jen těžko nahraditelný útočník však nabídky odmítl a doufá, že svými brankami znovu přispěje k postupu. 

Brno opustilo po sestupu devět hráčů, které nahradily nové posily. Podle Řezníčka je výhoda, že Brněnští získali v přestupovém termínu mladé i zkušené fotbalisty, kteří nejsou podepsáni pod neúspěšným ročníkem. Brněnský dres navléknou například záložník Roman Potočný, stoper Martin Toml nebo obránce Martin Nový. „Noví kluci nejsou zatížení minulostí. Věřím, že budou hrát uvolněně, rychle se sehrají a pomůžou nám,“ říká útočník, jenž se přes léto snažil zapomenout na uplynulý ročník.

Nepříjemné vzpomínky zahnal sportovec například na dovolené v Emirátech nebo Římě, kam vyrazil s manželkou, i tvrdou prací. Věkem nejzkušenější člen kádru Zbrojovky zvládl náročné tréninky kouče Klusáčka bez úlev. I proto rodák z Příbrami doufá, že je kvalitně připraven pomoci druhému největšímu městu v Česku v cestě za vytouženým návratem do první ligy. Do elitní soutěže by se chtěl Řezníček vrátit i proto, aby vstoupil do klubu ligových kanonýrů. Ke členství mu chybí pouze dvě trefy. 

Fotbalová Zbrojovka prahne po postupu. Omládla a vyhlíží nového majitele

Turbulentní období plné změn má za sebou fotbalová Zbrojovka. Po bolavém pádu do druhé ligy nezůstal v jihomoravském celku kámen na kameni. Důkladnou proměnu zaznamenal realizační i hráčský kádr, který touží po postupu. Největší změna ale...

Kdo postoupí do první fotbalové ligy?

Celkem hlasovalo124 čtenářů

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FCZ Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Řezníček, Druhá liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovku potáhne zpět mezi elitu kapitán Řezníček. Rány ze sestupu zhojil čas, tvrdí  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.