Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Přestavbu fotbalového Brna bude řídit Psotka. Stal se novým sportovním ředitelem

Fotbalisté brněnské Zbrojovky mají nového sportovního ředitele. Po konci Tomáše Požára obsadil pozici zkušený Zdeněk Psotka, který doposud působil jako technický ředitel Fotbalové asociace. Klub věří, že s příchodem respektovaného odborníka se do Brna vrátí první liga a zavládnou lepší časy..

Devětačtyřicetiletý Psotka patří mezi zkušené fotbalové experty. Někdejší sportovní ředitel Plzně či Olomouce, kde rovněž působil jako trenér, se toužil po funkcionářské dráze zapojit do klubového dění. Druholigové Brno upřednostnil před ostatními nabídkami. 

„Přicházím do klubu, který má obrovský potenciál, velmi dobrou práci s mládeží, dobré trenéry už od přípravek a tradici, což jsou pro mě velké plus a jazýček na vahách, díky kterému nabídka Zbrojovky převážila nad ostatními. V mé přímé gesci by měl být především A tým s přesahem do B týmu a týmu U19,“ sdělil na klubovém webu druholigového Brna Psotka. 

Podle majitele klubu Václava Bartoňka je angažování rodáka z Olomouce součástí nové koncepce klubu, která se znovu mění po pádu týmu do druhé ligy.  „Je pro nás skvělou volbou pro naplnění koncepce, kterou jsme si vytyčili. Ceníme si oboustranně vstřícného jednání s Fotbalovou asociací, díky kterému může tento odborník v naší organizaci působit,“ uvedl šéf Zbrojovky Bartoněk, který od nové posily očekává, že pozvedne brněnský fotbal. 

Mezi úkoly Psotky patří například postup B týmu do třetí ligy.  „Jedná se samozřejmě v první řadě o postup áčka do první ligy, ale musíme nastavit efektivní tréninkový proces B mužstva, s tím souvisí výsledek v podobě postupu do třetí ligy. Dále musíme vytvářet dobré tréninkové zázemí, to je v Brně trošku problém, pro akademii zatím není dostatečný počet vlastních hřišť. Potenciál je tu obrovský,“ nastínil bývalý brankář, který aktuálně loví posily.

„Není to jednoduché, trh už běží a my jsme do toho vstoupili pozdě, takže nemáme připravené to, co bychom si jinak chystali třeba rok, půl roku dopředu. Komunikujeme s ligovými kluby, tipujeme jména, která by byla přínosem pro rychlý návrat do ligy,“ dodala nejnovější akvizice Brňanů, které potáhnou za návratem mezi elitu trenér Klusáček, Polách a Mucha. Premiéru si odbudou 24. července v domácím zápase proti Vlašimi.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FCZ Brno

Štítky Zbrojovka, Brno, Psotka, Přestupy, Funkcionář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přestavbu fotbalového Brna bude řídit Psotka. Stal se novým sportovním ředitelem  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.