Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Fotbalová Zbrojovka zahájila přípravu na ligu i s novými posilami

Fotbalisté brněnské Zbrojovky jsou zpátky v práci. Tým trenéra Richarda Dostálka zahájil přípravu na novou sezonu, kterou Brňané znovu stráví v nejvyšší soutěži. Kádr se dnes poprvé sešel na tréninku i s novými posilami Matejovem a Divíškem. O smlouvu navíc v Brně zabojují další tři hráči – útočník Jakub Yunis, záložník Denis Granečný a stoper Michal Jeřábek.

Kádr brněnské Zbrojovky se sešel na královopolském stadionu po zhruba měsíci. Dostálek měl k dispozici hned pět nových hráčů. V kabině se hlásil krajní bek Divíšek i slovenský univerzál Matejov. Kromě nich se objevili v kabině i další hráči s ligovými zkušenostmi. 

Z maďarské nejvyšší soutěže testuje klub z jihu Moravy třiadvacetiletý levý bek Denis Granečný, který naposledy působil v klubu Mezőkövesd. O kontrakt zabojuje také osmadvacetiletý Michal Jeřábek, jenž má na kontě 141 startů v první lize za Teplice, Jablonec či pražskou Duklu. Poslední akvizicí je Jakub Yunis. Třiadvacetiletý útočník pochází z Brna. Většinu kariéru ale strávil v Olomouci, kam odešel v mládežnických kategoriích. V poslední době jej ale trápila zranění.

„Jsme s kluky domluveni na zhruba desetidenní zkoušce. Jsou to hráči, které známe a věřím, že začátek přípravy je ideální období pro zkoušku. Bude potřeba zkontrolovat jejich zdravotní stav i připravenosti“ řekl sportovní manažer Zbrojovky Tomáš Požár

Zbrojovka dále počítá, že se do přípravy zapojí ofenzivní záložník Ondřej Pachlopník, který uplynulou sezonu hrál v Plzni. Kvůli zranění ale nezasáhl do mistrovských utkání. Brankářskou dvojici utvoří Martin Berkovec a Onřej Šiman, se kterým Brno dotahuje přestup z Plzně. Pokračovat bude také záložník Adam Fousek, jenž prodloužil tento týden smlouvu. Lehká nejistota panuje v případě talentovaného záložníka Michala Ševčíka, o nějž stojí pražská Sparta. Podle Požára se ale počítá s tím, že minimálně nadcházející sezonu oblékne dres Zbrojovky. 

Kádr Zbrojovky ale zdaleka ještě není uzavřený. „Máme v hledáčku další hráče, které bychom rádi přivedli. Rozhodne se během příštího týdne, kdy ligové týmy začnou přípravy,“ nastínil kouč Brna Dostálek, který nyní naordinuje svěřencům tvrdý režim, aby byl tým připravený na začátek náročné sezony. Objemově nebudeme v trénincích nic výrazně měnit. Bude to podobné jako ve druhé lize. Přitlačíme ale v herních cvičeních, tam budeme více nároční a očekávám větší intezitu,“ dodal Dostálek. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FCZ Brno

Štítky Brno, Zbrojovka, Příprava, Liga, Přestupy, FC Zbrojovka Brno, Richard Dostálek, Denis Granečný, Michal Jeřábek, Jakub Yunis, FC Viktoria Plzeň, Tomáš Požár, FK Teplice, FK Baumit Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalová Zbrojovka zahájila přípravu na ligu i s novými posilami  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.