Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zbrojovku čeká šlágr kola s Jihlavou

Střet dvou exligových celků nabídne čtvrté kolo fotbalové národní ligy. Brněnská Zbrojovka se zítra utká na domácím hřišti s Jihlavou. Brno touží napravit poslední nepodařené utkání v Prostějově, kde svěřenci kouče Dostálka padli po mdlém výkonu 0:2. Naopak hosté z Vysočiny chtějí v Brně udržet šňůru bez porážky. V dalším nedělním utkání nastoupí Líšeň na půdě Vlašimi. Další jihomoravský celek z Vyškova už má svůj zápas za sebou, když dnes doma podlehl Táborsku 0:1.

Oba celky, které v minulosti sváděly zápasy v nejvyšší soutěži, si uvědomují, že je čeká v neděli od 20:00 náročná bitva. Jihlavě vyšel vstup do soutěže a se ziskem sedmi bodů se nachází na třetí příčce neúplné ligové tabulky. Naposledy Vysočina remizovala s pražskou Duklou. O bod méně má Zbrojovka, která bude na domácím hřišti v roli favorita. Trenér Brna Dostálek ale tuší, že jeho tým nečeká nic snadného.

O přednostech Jihlavy víme, už na tréninku jsme se věnovali nácviku situací, které v utkání mohou nastat. Věříme, že se dokážeme dobře nachystat a v dalším domácím utkání uspějeme, abychom proměnili výhodu domácího stadionu v body,“ věří šéf brněnské lavičky Richard Dostálek

Oba týmy se naposledy střetly před měsícem v přípravném utkání, v němž slavili výhru Brňané po výsledku 2:1. Jihlavští doufají, že tentokrát dopadne skóre jinak a že si z Králova Pole odvezou body. Spoléhat přitom budou i na dva exbrněnské hráče, zkušeného Lukáše Zoubeleho a Matúše Lacka. Trenér Vysočiny Jan Kameník tvrdí, že Brno je jedním z nejkvalitnějších možných soupeřů v lize, obzvláště v domácím prostředí, kde se Zbrojovka může opřít o podporu fanoušků.

Čeká nejen kvalitní soupeř, ale také náročné prostředí, které v Brně panuje. Na stadionu, kde využívají domácího prostředí a fandění diváků. Je to ale zápas, na který se těšíme. Hraje se ve večerních hodinách za umělého osvětlení, takže jsme rádi za takové utkání,“ uvažuje hlavní kouč Jihlavanů, který má k dispozici před střetnutím kompletní kádr. Naopak Brnu chybí dlouhodobě Ondřej Vaněk a obránce Jakub Šural. Fit by ale měl být už brankář Martin Berkovec, jenž se významně podepsal pod obě dosavadní výhry Brna.

Líšeň do Vlašimi, Vyškov čeká na výhru

Na zápas čtvrtého kola se chystá také Líšeň, která cestuje na půdu nevyzpytatelné Vlašimi. Svěřenci trenéra Milana Valachoviče by rádi uvítali plný bodový zisk, v posledních dvou zápasech dvakrát remizovali a klesli v tabulce na sedmé místo. Utkání se odehraje zítra od 15:00. 

Zatímco brněnské kluby čekají na své zápasy, další jihomoravský celek už má své utkání čtvrtého kola za sebou. Vyškov dnes nezvládl domácí zápas s Táborském. Svěřenci trenéra Jana Trousila inkasovali v 87. minutě z penalty, kterou proměnil Tijani a prohráli 0:1. Vyškovští tak stále čekají na první výhru. Zatím bodovali pouze v utkání s Líšní, ze kterého brali po remíze 1:1 bod. 

Ohodnoť článek

Foto vysocinajihlava.cz

Štítky Fotbal, Brno, Líšeň, Vyškov, Jihlava, Národní liga, FC Vysočina Jihlava, FC Zbrojovka Brno, Richard Dostálek, Vlašim, 1. SK Prostějov, okres Tábor, FK Dukla Praha, Ondřej Vaněk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovku čeká šlágr kola s Jihlavou  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.