Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zbrojovka selhala v Prostějově. Hanáci zvítězili 2:0

Fotbalisté brněnské Zbrojovky dnes nenavázali na úvodní dvě výhry a ve třetím kole národní ligy prohráli na hřišti Prostějova 2:0. Domácí tým byl přitom po prvních dvou zápasech před duelem bez bodu a se skóre 1:7. O moc lépe si nevedly ani další jihomoravské celky, které dnes nastoupily. Líšeň pouze remizovala doma s Ústím nad Labem 0:0 a Vyškov na hřišti Opavy prohrál 1:0.

Brněnská Zbrojovka od začátku utkání ztrácela a těžko hledala recept na prostějovskou defenzivu, v níž nastoupil například bývalý hráč Zbrojovky Aleš Schuster, jenž letos v říjnu oslaví čtyřicet let. O první branku se postaral v 41. minute domácí Jan Koudelka, který využil zmatku brněnské obrany a překonal svého někdejšího spoluhráče Flodera, jenž nastoupil v brance Brna místo nemocného Berkovce.

Kouč Brňanů Dostálek udělal po nepodařené první půli změny. Stopera Štěrbu nahradil mladičký obránce Endl. Později odešel ze hřiště také Štepanovský či Texl, které nahradili Fousek a Ševčík. Změny v sestavě hru Zbrojovku oživily, ale k vyrovnání nepomohly. Naopak v 62. minutě inkasovala podruhé. Nedůraz brněnské defenzivy potrestal hry Filip Žák, který krásnou střelou nedal hostujícímu golmanovi šanci zasáhnout.

Hanáci mohli skóre ještě navýšit, ale proti byl dobře chytající brankář Floder. Výkon hostů nezůstal bez odezvy brněnských fanoušků, kteří dávali hráčům při zápase i po něm hlasitě najevo svoji nespokojenost. Zbrojovka je tak po neúplném třetím kole na čtvrtém místě tabulky, Prostějov poskočil na třináctou příčku.

Líšeň brala bod, Vyškov nepřekvapil

V dalším duelu nastoupily také dva další celky z jižní Moravy. Líšeň doma hostila Ústí nad Labem, ale i přes šance na obou stranach nedokázal ani jeden z týmů vstřelit branku. Líšeň má na kontě pět bodu a je na pátém místě tabulky. Na opačném konci se nacházejí fotbalisté Vyškova, kteří zajížděli k utkání na půdu exligové Opavy. Za statečný výkon ale svěřenci kouče Trousila nebyli odměněni body. Utkání rozhodl ve 32. minutě útočník Lukáš Holík, díky němuž se Slezané radují z plného bodového zisku.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv FC Zbrojovka

Štítky zápas, zbrojovka, prostějov, fotbal, národní liga, 1. SK Prostějov, Líšeň, Vyškov, FC Zbrojovka Brno, SFC Opava, FK Ústí nad Labem, Aleš Schuster, Jan Koudelka, Lukáš Holík, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka selhala v Prostějově. Hanáci zvítězili 2:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.