Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Plzeňský boss se do Brna nechystá, Šádek zájem o Zbrojovku popřel

Konec spekulacím. Do vedení Zbrojovky Brno nezamíří majitel a generální manažer fotbalové Plzně Adolf Šádek. Podle pondělních informací některých médií se měl šéf plzeňské Viktorky stát ředitelem a spoluvlastníkem brněnského klubu. Šádek i vlastník Zbrojovky Václav Bartoňek informace ale rázně popřeli.

S majitelem Zbrojovky Brno Václavem Bartoňkem mám nadstandardní přátelský vztah, nicméně na vstup do brněnského fotbalu se rozhodně nechystám,“ uvedl v tiskovém prohlášení Šádek ke spekulacím ohledně jeho možného účinkování ve fotbalové Zbrojovce.

Možná tam došlo ze strany Václava Bartoňka k nějakému nepochopení, ale já jsem v současnosti stoprocentním majitelem klubu FC Viktoria Plzeň a výkonu této funkce věnuji maximální úsilí a veškerou pozornost. Práce máme před zahájením nové sezony více než dost, tyto spekulace bych tedy chtěl tímto prohlášením zastavit a smést ze stolu,“ doplnil Šádek.

Klub prodám, ale

V podobném duchu se vyjádřil majitel brněnského klubu Václav Bartoněk, který připustil, že s Šádkem v poslední době konzultuje práci a považuje jej za fotbalového odborníka. I proto mu nabídl, aby se zapojil do dění v klubu.

Obdržel nabídku na bližší spolupráci se Zbrojovkou, čemuž v současné době brání jeho povinnosti spojené s klubem FC Viktoria Plzeň. Tuto spolupráci si dovedu představit, ale chápu, že dojít ke konečnému rozhodnutí je pro něj komplikovaná a velice složitá cesta,“ uvedl k dané situaci Bartoněk.

Podle Bartoňka po nepodařené sezoně, po níž klub z moravské metropole sestoupil z nejvyšší soutěže, nicméně nastanou změny ve vedení klubu. V současné době jedná s partnerem, kterého by rád do klubu přivedl nejpozději do konce podzimní části 2021/2022. Prodávat klub najednou ale nehodlá.

Nemůžu a vlastně ani nechci klub prodat jedním podpisem a zpřetrhat veškeré vazby. Chci Zbrojovce nadále pomáhat nejlépe, jak jen umím, chci nového partnera provést všemi útrapami, se kterými se potýkám a také těmi, se kterými jsem se musel vypořádat po divoké době ze začátku tisíciletí,“ sdělil Bartoněk, který chce v příští sezoně návrat Brna do nejvyšší soutěže a věnovat se výstavbě nového fotbalového stadionu.

Kádr dozná změn

Po minulém ročníků nastanou v Brně po pádu do druhé ligy výrazné změny v kádru. Počítá se, že dále nebude v klubu pokračovat kapitán Pavel Dreksa, záložníci Rudolf Reiter, Šimon Šumbera, Jiří Texl nebo útočník Antonín Růsek. Otázkou je další působení talentovaného Ondřeje Pachlopníka či brankáře Martina Berkovce. Do Plzně s z jihu Moravy vrací zpět po půlročním hostování stoper Luděk Pernica. Otazník visí rovněž nad zkušenými hráči, kterým je přes třicet let. Mezi nimi je například Peter Štepanovský nebo Jan Moravec

Po skončení sezóny jsme byli nuceni si vyhodnotit úroveň kádru. Z tohoto titulu dojde v letní přestávce k potřebným změnám, aby se cíl okamžitého návratu do nejvyšší soutěže podařilo naplnit. O těchto změnách budeme informovat v momentě, kdy budou definitivně dotaženy,“ řekl sportovní manažer Zbrojovky Tomáš Požár.

Ohodnoť článek

Foto Ladislav Nussbauer

Štítky Zbrojovka, Plzeň, fotbal, Bartoněk, Šádek, FC Zbrojovka Brno, FC Viktoria Plzeň, spekulace, FK Viktoria Žižkov, soutěž, Antonín Růsek, Luděk Pernica, Martin Berkovec, Jan Moravec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňský boss se do Brna nechystá, Šádek zájem o Zbrojovku popřel  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.