Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fotbalisty Líšně posílil střelec Zikl. Blansko s novým trenérem překopává kádr

S novými tvářemi se chystají fotbalisté Líšně a Blanska na start druhé ligy. Zatímco tým z východní části Brna atakuje s 23 body čelo tabulky, Blanenské čeká v jarní části tuhý boj o záchranu.

Fotbalisté Líšně odehráli podzimní část národní ligy ve velké pohodě. Svěřenci trenéra Milana Valachoviče nastřádali ze dvanácti ligových utkání 23 bodů, díky čemuž se vyhoupli na druhé místo tabulky. Na lídra z Hradce Králové ztrácí jen dva body. 

Do jarní části soutěže navíc nastoupí tým z brněnského předměstí s novými posilami. Na hostování do konce sezony přichází ze Zbrojovky útočník Martin Zikl, který podzim strávil v Prostějově a v líšeňském týmu již odehrál minulý ročník. Valachovič vítá i další tři nové hráče. Defenzívu vyztuží obránce Erik Otrísal z Lanžhota, záložní řadu pak rozšíří Jan Šteigl, jenž přichází na hostování z Prostějova, a v Líšni dobře známý Reteno Elekana, který se vrací do Brna po roce stráveném v Gabonu. 

Kádr naopak opustil záložník Tomáš Machálek, který odešel do Blanska. Hostování skončilo obránci Adamu Tkadlecovi, který se vrací do Zlína, a v mužstvu pro jarní část nebude působit ani obránci Peter Šenk (hostování Rosice) a Filip Smrčka (hostování Vyškov). 

Škatulata v Blansku 

Druhý celek z jižní Moravy působící ve druhé nejvyšší fotbalové soutěži, FK Blanko, má na rozdíl od Brňanů opačné starosti. Za podzim získali blanenští fotbalisté pouhých 13 bodů. Aktuálně se drží na dvanácté pozici a na předposlední Táborsko mají pouze jednobodový náskok. Vedení druholigového nováčka proto přistoupilo k razantním změnám. Tým převzal po Oldřichu Machalovi kouč s pověstí svéráze a bouřliváka Martin Pulpit, jenž se pustil do přestavby mužstva. V týmu přivítal celkem osm posil. 

Ze Zbrojovky zamířili do kádru Blanska stoper Jakub Černín, tvořivý záložník Marek Mach a talentovaný útočník Claude Lhotecký. Konkurenci v brankovišti zvýší 23letý František Chmiel, jenž přichází na hostování a má zkušenosti z první i druhé ligy. Hájil branku ostravského Baníku nebo Třince. O šanci zabojuje také pětadvacetiletý křídelník Kablan Davy Ngoma. Rodák z Francie hrál naposledy v nižších soutěžích v Nizozemsku. O důraz by se pak měl starat Tomáš Machálek, jenž přišel z Líšně. 

Lovili v první lize

Hodně si v Blansku slibují od dvou ofenzivních hráčů – Tomáše Kepla a Martina Vlachovského. Prvně jmenovaný hostuje z prvoligové Plzně. Od takřka 190 cm vysokého forvarda se zkušenostmi z mládežnických reprezentací očekává Blansko především branky. Stejně tak i od Vlachovského, který do Blanska zamířil z Karviné.

S agentem jsme usilovali o hostování ve druhé lize. Po prvním týdnu v Karviné mi volal agent a po víkendu jsem se hlásil v Blansku na zkoušku. Jsem nadšený, že to dobře dopadlo,“ řekl na blanenském webu Vlachovský.

Trenér Pulpit naopak nebude spoléhat na střelecké schopnosti Harise Harby, který tým opustil. Podle hlavního kouče scházela 32letému rodákovi z Bosny a Hercegoviny agresivita a také schopnost reagovat na rychlost soupeře. 

Druhá liga odstartuje první víkend v březnu. Líšeň se na domácím hřišti postaví hned proti lídrovi z Hradce Králové. Blansko přivítá Třinec. 

Trenér Blanska Martin Pulpit

Ohodnoť článek

Foto FCZ Brno, FK Blansko

Štítky Fotbal, Líšeň, Blansko, Národní liga, Posily, fotbalista, Martin Zikl, FC Zbrojovka Brno, FC Hradec Králové, 1. SK Prostějov, MFK Karviná, Martin Pulpit, Erik Otrísal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisty Líšně posílil střelec Zikl. Blansko s novým trenérem překopává kádr  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.