Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zbrojovka vyhodila trenéra Machálka. Tým převezme asistent Richard Dostálek

Pouhý rok vydržel na lavičce brněnské Zbrojovky fotbalový trenér Miloslav Machálek. Kouč, který převzal tým v první polovině minulé sezóny a nakonec vybojoval se Zbrojovkou postup do první ligy, dostal vyhazov po víkendové prohře s Pardubicemi. Tým převezme bývalý hráč, oblíbenec fanoušků a současný asistent trenéra Richard Dostálek.

„Na základě dosavadních výsledků jsme se rozhodli pro změnu na pozici hlavního trenéra. Chtěl bych poděkovat Milošovi za odvedenou práci, výrazně nám pomohl k návratu do nejvyšší soutěže,“ uvedl ke změně sportovní manažer Zbrojovky Tomáš Požár.

???? První trénink pod vedením Richarda Dostálka.

Zveřejnil(a) FC Zbrojovka Brno dne Úterý 15. prosince 2020

Tým byl s novinkou seznámen před dopoledním tréninkem. „Program je teď hodně nahuštěný, důležité bude zapracovat zejména na psychice hráčů. Abychom středeční utkání zvládli, musíme ze sebe každý dostat absolutní maximum,“ řekl nový kouč Dostálek. Zbytek realizačního týmu zůstává ve stávající podobě.

Dostálek si trenérskou premiéru odbyl už před třemi lety

Miloslav Machálek převzal Zbrojovku v říjnu loňského roku a dovedl ji ke druhému místu ve druhé lize, které nakonec znamenalo postup do nejvyšší soutěže. Tým opouští po jedenácti odehraných kolech s pouhými šesti body za jednu výhru a tři remízy. Zbrojovka je tak aktuálně jen díky lepšímu skóre předposlední. 

Richard Dostálek vedl A-mužstvo Zbrojovky jako hlavní trenér už na podzim roku 2017, kdy se vedení mužstva ujal po vyhazovu tehdejšího trenéra Svatopluka Habance. Po Dostálkovi poté převzal tým Roman Pivarník.

Ohodnoť článek

Foto Zbrojovka Brno

Štítky zbrojovka, trenér, výmna, machálek, dostálek, Richard Dostálek, Miloslav Machálek, FC Zbrojovka Brno, FK Pardubice, Tomáš Požár, Roman Pivarník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka vyhodila trenéra Machálka. Tým převezme asistent Richard Dostálek  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.