Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Liga Mistrů na Znojemsku - křepické fotbalisty přijel podpořit bavorský fanklub FC Bayern Mnichov

Naprosto nezapomenutelný zážitek si mohou do vzpomínek navždy zapsat hráči i fanoušci SK Bayern Křepice. K jejich úžasu je totiž na zápas s B-mančaftem Tělovýchovné jednoty Sokol Dyje přijeli podpořit němečtí fanoušci FC Bayern Mnichov. Fandové z Bavorska dokonce přivezli i křepické vlajky oddílu kopané a při zápase navodili atmosféru Ligy mistrů.

Příběh, který budou vyprávět ještě svým pravnukům, zažili první zářijovou neděli hráči SK Bayern Křepice i jejich fanoušci. Zhruba týden před utkáním zavolalo kapitánovi křepických fotbalistů německé telefonní číslo. Hlas na druhé straně překvapenému sportovci oznámil, že je zástupcem fanklubu aktuálního vítěze Ligy Mistrů FC Bayern Mnichov.

Samotný kapitán křepického týmu Martin Jurčík se domníval, že si z něj někdo vystřelil. „Zavolali tak týden před utkáním. Zpočátku tomu nikdo nechtěl uvěřit a zjišťovalo se, který šprýmař za tím stojí,“ uvedl pro Deník Jurčík a dodal, že ho mnichovský volající ubezpečil o vážnosti svého tvrzení. 

O legraci nešlo, na Moravu bavorští fanoušci skutečně dorazili

Asi 40 minut před zápasem skutečně přijel autobus s německou SPZ, ze kterého vystoupilo dvaačtyřicet fanoušků v šálách a dresech mistra Bundesligy, vybavení vlajkami SK Bayern Křepice a hromadou pyrotechniky, jak popsal Deníku jeden z fotbalistů Josef Heger. Dlouholetého křepického sportovce vlajky velmi překvapily. „Na internetu stáhli naše logo a nechali si je u nich vyrobit,“ přiblížil Heger.

Možná díky silné podpoře bouřlivých zahraničních fanoušků nakonec Křepičtí nad Dyjí vyhráli 7:0. „Byla to paráda. Nikdy nás nenapadlo, že se někdo dojede podívat na čtverku, natož z Německa,“ řekl Heger Deníku.

Atmosféra velkých stadionů se ve vzpomínkách místních fanoušků i hráčů bude držet navždy, mnozí z nich se podobného zážitku dočkali poprvé v životě. Bavorský fanklub prý na Znojemsko nepřijel naposledy, podle Hegera přidlíbili účast za dva roky na oslavě třiceti let založení oddílu kopané.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Bayern Křepice

Štítky Fotbal, znojmo, mnichov, bayern, Křepice, FC Bayern München, Liga mistrů UEFA, fotbalista, okres Znojmo, Dyje, Česká obec sokolská, Bavorsko, Josef Heger, Německá fotbalová Bundesliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liga Mistrů na Znojemsku - křepické fotbalisty přijel podpořit bavorský fanklub FC Bayern Mnichov  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.