Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zbrojovka doma vydřela výhru nad dosud neporaženými Budějcemi

Vydřené a veledůležité tři body si připsali brněnští fotbalisté v páteční předehrávce 5. kola druhé nejvyšší ligy. Na Srbskou přijel ambiciózní celek z jižních Čech. Budějcké Dynamo totiž v letošním ročníku ještě neprohrálo. Brňané si tak po nedělní prohře na hřišti Žižkova značně spravili chuť.

Zbrojovka vlétla do zápasu jako uragán a už po patnácti vteřinách pálil nebezpečně Růsek a Křížek musel vytáhnout těžký zákrok.  Brněnští fanoušci si poprvé naplno zařvali ve 27. minutě, kdy se do vzduchu se zavěsil prozatím nejlepší brněnský střelec Lukáš Magera a hlavou otevřel skóre.

Ještě do poločasu zvládli domácí se štěstíčkem navýšit. Po trestném kopu Eismanna si v souboji s Vraštilem vstřelil hlavou vlastní gól Lukáš Havel - 2:0 pro Brno.

Nešťastný střelec Havel odčinil svou chybu záhy po začátku druhého poločasu. Táborského hlava ještě skončila na tyčce, Havel si však s dorážkou poradil. Tím se naštěstí gólový účet uzavřel a Brňané slaví zisk tří bodů za velmi důležitou výhru. bv tabulce se prozatím Zbrojovka posunula na 6. místo. V příštím kole zamíří brněnský klub do Prostějova.


Zbrojovka Brno – SK Dynamo České Budějovice 2:1 (2:0)

Branky: 26. Magera, 43. L. Havel (vla.) - 51. L. Havel

 Žluté karty: Vraštil - Helešic, Kladrubský, Rozhodčí: Klíma - Koval, Petřík

Diváci: 2246

Brno: Melichárek – Jakub Šural, Vraštil, Kryštůfek, Eismann – Bartolomeu, Bariš, Kříž (76. Sedlák), Lutonský – Růsek (60. L. Krejčí), Magera (90. Pavlík).

Autoři | Foto Zbrojovka Brno

Štítky Zbrojovka, Dynamo, České Budějovice, výhra, SK Dynamo České Budějovice, Lukáš Havel, Brno, FK Viktoria Žižkov, FC Zbrojovka Brno, Jihočeský kraj, Lukáš Magera, 1. SK Prostějov, Jakub Šural

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka doma vydřela výhru nad dosud neporaženými Budějcemi  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.