Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Královna z Ivančic u Brna, Krejčíková ovládla Roland Garros ve dvouhře i čtyřhře

, aktualizováno 13. června 2021, 19:00

Tenistka Barbora Krejčíková je královnou letošního Roland Garros. Po triumfu ve dvouhře se stala na pařížské antuce i deblovou šampionkou. S Kateřinou Siniakovou prošly turnajem suverénně jako druhý nasazený pár, ve finále porazily americko-polskou dvojici Bethanie Matteková-Sandsová, Iga Šwiateková 6:4, 6:2 a slaví třetí společný grandslamový titul.

Brněnská rodačka, která žije v Ivančicích na Brněnsku, ovládala i včera singlové finále French Open, v němž porazila Rusku Anastasiju Pavljučenkovovou ve třech setech 6:1, 2:6, 6:4. V ženské dvouhře na antukovém Grandslamu naposledy triumfovala česká hráčka před čtyřiceti lety, kdy turnaj vyhrála Hana Mandlíková. Pro pětadvacetiletou Krejčíkovou se jedná o největší úspěch její kariéry. Krejčíková se díky vavřínu z Frech Open posune na patnácté místo světa. Na konto si připíše 1,4 milionu eur (zhruba 35,6 milionu korun). 

Je mi nádherně. Nečekala jsem, že by se to mohlo stát. Je ve mně hrozně moc emocí. Nemám takovou slovní zásobu, abych vyjádřila vše co cítím,“ říkala včera po vítězství v rozhovoru pro ČT dojatá Krejčíková.

Za klíčový moment zápasu považovala jihomoravská tenistka situaci ve třetím setu, kdy za stavu 3:3 prorazila servis ruské sokyně. Následně brejk potvrdila servisem a dostala se do vedení 5:3. Šanci na ukončení zápasu měla česká hráčka už při podání Pavljučenkovové. Vypracovala si dva mečboly, jenže je nevyužila. Mrzet to ale jihomoravskou tenistku nemuselo, jelikož utkání doservírovala a stala se letošní královnou antukového povrchu.

Titul pro Janu

K vítězství gratulovaly Krejčíková přímo z hlediště stadionu Philippa Chatriera české tenisové legendy jako Jan Kodeš nebo Martina Navrátilová. Vítězství věnovala čerstvá šampionka své někdejší trenérce Janě Novotné. Rovněž rodačka z Brna a vítězka slavného Wimbledonu z roku 1998 zemřela v roce 2017 po těžké nemoci. 

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Roland Garros

Štítky Tenis, Krejčíková, Brno, Ivančice, Barbora Krejčíková, French Open, tenista, Iga Świąteková, Bethanie Matteková-Sandsová, Kateřina Siniaková, Jana Novotná, Hana Mandlíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královna z Ivančic u Brna, Krejčíková ovládla Roland Garros ve dvouhře i čtyřhře  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.