Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

S českým fotbalem končíme, oznámil generální sponzor Zbrojovky

, aktualizováno 24. února 2021, 16:30

Společnost WEDOS, jež je generálním partnerem fotbalové Zbrojovky Brno, hlavním partnerem SK Dynamo České Budějovice a dlouhodobě pomáhá amatérským týmům, se stahuje z českého fotbalu. Podle zástupců společnosti poškozuje dění v českém fotbale dobré jméno firmy.

Společnost WEDOS oznámila novinku včera na své internetové stránce. Ve fotbale se dlouhodobě dějí věci, se kterými nesouhlasíme. Domníváme se, že pro žádnou firmu, která si zakládá na dobré pověsti, není možné jakkoliv podporovat český fotbal, který je ve stadiu morálního rozkladu. Doufáme, že jsme to poznali ještě včas a můžeme odejít s čistým svědomím a minimálními ztrátami na důvěře,“ stojí v prohlášení firmy.

Firma dále uvedla, že hlavní problém českého fotbalu vidí v korupci. V dopise rovněž narážela na nedávné zatčení vysokých a kontroverzních fotbalových funkcionářů Romana Berbra či Romana Rogoze. Po celé kauze jihočeská společnost doufala, že se věci změní k lepšímu. Poslední ligové zápasy nejvyšší fotbalové soutěže je však přesvědčily o opaku.

Poslední 3-4 kola přinesla několik kontroverzních rozhodnutí. Různé zákroky, 'penalty' a 'nepenalty' a VAR doslova 'ohnutý', kam bylo potřeba. Ono se to přeci nějak obhájí. V zahraničí umějí zrušit nesprávně uloženou červenou kartu a v ČR se to 'okecá' a obhájí. Vidíme, že se to vše vrací do starých kolejí a u toho nechceme být,“ sdělila IT firma.

Závazky uhradíme, ale...

Jihočeská společnost WEDOS sídlící v Hluboké nad Vltavou se zabývá především webhostingem. V tuzemském prostředí patří mezi největší v oboru. Do datacentra společnosti směřuje více než pětina českých webů. Generálním partnerem fotbalové Zbrojovky se stala v srpnu minulého roku. Českobudějovické fotbalisty sponzoruje firma, v jejímž čele stojí podnikatel Josef Grill, od minulé sezony. Zároveň několik let podporovala amatérské sportovce. I přes nynější rozhodnutí zástupci technologické společnosti uvedli, že s reklamou na stadionech a dresech panovala spokojenost a že dostojí finančním závazkům klubů.

Chtěli jsme naše reklamy nechat na protest upravit (pomoct s propagací změn v českém fotbale). Zaznělo, že pokud to uděláme, tak klubu s takovouto upravenou reklamou na dresu, hrozí například kontumační prohra, protože jde o poškozování dobrého jména českého fotbalu. Věříme, že se s kluby dohodneme, že tam naši reklamu na zbytek sezony přeškrtnou nebo ji nahradí textem, který bude podporovat očistu českého fotbalu,“ napsali zástupci WEDOS.

Redakce Brněnské drbny kontaktovala také Zbrojovku Brno. Její mluvčí Martin Lísal uvedl, že klub nebude vydávat žádné stanovisko, jelikož smlouva mezi Zbrojovkou a WEDOS zůstává nadále platná. 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FCZ BRNO

Štítky WEDOS, fotbal, Korupce, Zbrojovka, Dynamo, FC Zbrojovka Brno, SK Dynamo České Budějovice, reklama, Roman Berbr, Roman Rogoz, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stanislav Sklář

Ani se jim nedivím protože peníze házet do kanálu můžou i v Rakousku

Čtvrtek, 25. února 2021, 13:45Odpovědět

Zdenek David

on to Švancara zatáhne...za to jeho nesmyslné a trapné žvanění v TIKY-TAKA...má dost a je to přeci expert všeho...

Čtvrtek, 25. února 2021, 08:01Odpovědět

S českým fotbalem končíme, oznámil generální sponzor Zbrojovky  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.