Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Basketbalisté Brna už trénují, návrat Žabin se odkládá. V týmu bylo 13 pozitivně testovaných

Brněnští basketbalisté se po ukončení karantény kvůli výskytu nákazy koronavirem v týmu vrátili k tréninku a začali se připravovat na sobotní ligový zápas v Opavě. Naopak hráčky Žabin musí premiéru v ŽBL ještě odložit.

V kádru Basketu Brno se po vítězné ligové premiéře s Kolínem projevily u několika hráčů příznaky nemoci covid-19 a celý tým musel do karantény, která skončila v pátek. O víkendu se tým trenéra Lubomíra Růžičky vrátil k přípravě, zatím přizpůsobené dvoutýdenní absenci fyzické zátěže.

„První trénink pro mě byl hodně náročný," uvedl na klubovém webu Zdeněk Nehyba, který byl jedním z nakažených hráčů. Nemoc se u něj projevila bolestmi hlavy či únavou, na rozdíl od jiných hráčů ale skoro neměl teploty. „Trenéři teď budou zátěž přidávat postupně, takže věřím, že do příštího týdne budu už zpět ve formě. Teď šlo hlavně o to si ošahat míč, rozhýbat se a rozstřílet se," dodal.

Nákaza u 13 hráček a členů realizačního týmu

Premiéru v ženské nejvyšší soutěži naopak musejí odložit hráčky brněnských Žabin. U nich se ve dvou testovacích vlnách prokázala nákaza celkem u 13 členů kádru či realizačního týmu. Družstvo bude moci zahájit přípravu v kompletním složení nejdříve 2. října.

Žabiny přišly o zahajovací zápas s Hradcem Králové, nesehrají ani nejbližší plánovaný duel se Slavií, utkání 3. kola s USK bylo přeloženo na 21. října. Brňanky se mohou na palubovce objevit nejdříve 7. října v utkání s Trutnovem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Basket Brno / Facebook

Štítky basketbal, koronavirus, Brno, žabiny, basket brno, BK Breda & Weinstein Opava, basketbalista, BASKET BRNO, a.s., Lubomír Růžička, Kolín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalisté Brna už trénují, návrat Žabin se odkládá. V týmu bylo 13 pozitivně testovaných  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.