Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Vstup do kvalifikace na jedničku. Čeští futsalisté porazili v Brně Slovinsko 3:1

Čeští futsalisté úspěšně vstoupili do elitní fáze kvalifikace mistrovství světa. Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna porazili na úvod čtyřčlenné skupiny v Brně Slovinsko 3:1 a zvýšili šance na postup na šampionát. Český tým vedl po první půli po brankách Michala Holého s Tomášem Vnukem 2:0, pojistku přidal v závěru Tomáš Koudelka. Výborným výkonem se blýskl gólman Ondřej Vahala.

V pondělí se český celek utká s Rumunskem a kvalifikaci zakončí s favorizovaným Kazachstánem. Na zářijový šampionát v Litvě přímo postoupí jen vítěz skupiny, druhý tým si zahraje baráž.

Češi přišli před kvalifikací o kapitána i brankáře

Český tým postrádal zraněné opory kapitána Rešetára a brankáře Gerčáka a proti Slovinsku nemohl nastoupit ani Seidler, který měl karetní trest. Domácí i proto vstupovali do elitní části kvalifikace jako mírný outsider, Slovince ale v úvodu zaskočili.

V desáté minutě Holý nejprve vypálil do tyče a z dorážky už otevřel skóre. V předposlední minutě první půle podpořil útok brankář Vahala a po jeho přihrávce zvýšil ranou pod břevno Vnuk.

Vahala zářil v bráně a připsal si i asistenci

Český gólman zářil především mezi tyčemi, na začátku druhé půle vytáhl nepříjemnou střelu na břevno. Poté trefili horní tyč i domácí, kteří v krátkém sledu promarnili tři velké šance. Slovinci pět minut před koncem při hře bez brankáře snížili, ale poslední slovo měl z penalty v 38. minutě Koudelka. Mezi střelce se mohl zapsat i Vahala, ale radost mu zkazila tyč opuštěné branky.

Český tým hrál naposledy na světovém šampionátu v roce 2012, kdy se na závěrečném turnaji představil potřetí za sebou. Na minulém mistrovství před čtyřmi lety chyběl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ivana Hošková / Futsal FIFA - Česká republika

Štítky futsal, kvalifikace, euro, reprezentace, Slovinsko, výhra, sportovní kvalifikace, FC Zbrojovka Brno, Michal Holý, Mistrovství světa ve fotbale, Rumunsko, Kazachstán, Litva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/GÓLY: Vstup do kvalifikace na jedničku. Čeští futsalisté porazili v Brně Slovinsko 3:1  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.